- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025
Παρότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι δύσκολα για αυτόν, δεδομένης της κατάστασης της υγείας του
Τουρκία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την ώρα το 2025
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το επόμενο έτος, με την ευκαιρία της επετείου από την Πρώτη Σύνοδο της Νίκαιας.
Κατά τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση του Ιησού και η Εκκλησία αποφάνθηκε για το θέμα στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο που διεξήχθη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. «Η Αγιότητά του ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί να γιορτάσουμε αυτήν τη σημαντική επέτειο μαζί», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη Λισαβόνα όπου βρίσκεται για μια εκδήλωση.
Ο Φραγκίσκος σκοπεύει να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να πάει στο Ιζνίκ, την πόλη όπου έγινε η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι συγκροτείται μια επιτροπή που θα οργανώσει την επίσκεψη και το Βατικανό θα επικοινωνήσει σύντομα με την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Φραγκίσκος θα γίνει 88 ετών τον Δεκέμβριο. Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι δύσκολα για αυτόν, δεδομένης της κατάστασης της υγείας του. Χρησιμοποιεί μπαστούνι ή αναπηρικό αμαξίδιο για να μετακινείται επειδή έχει πρόβλημα στο γόνατο. Τους προηγούμενους μήνες απέφυγε τις δημόσιες ομιλίες και ακύρωσε πολλές σημαντικές υποχρεώσεις του σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της λιτανείας της Μεγάλης Παρασκευής, τον Μάρτιο. Ωστόσο, σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ινδονησία, την Παπούα-Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τίμορ και τη Σιγκαπούρη στις αρχές Σεπτεμβρίου και το Βέλγιο αργότερα τον ίδιο μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.