Κοσμος

«Ο Πούτιν πυροβόλησε ελάφι και θέλησε να δώσει την καρδιά του στον Μπερλουσκόνι»

Τι είχε πει σε φίλο του γερουσιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Πούτιν πυροβόλησε ελάφι και θέλησε να δώσει την καρδιά του στον Μπερλουσκόνι»
Russian President Vladimir Putin (R) meets former Italian prime minister Silvio Berlusconi (L) at Fiumicino Airport in Rome, Italy, 10 June 2015. Vladimir Putin is on a working visit in Italy meeting with PM Renzi, President Mattarella and Pope Francis. EPA/TELENEWS

Πούτιν: Πυροβόλησε ελάφι και προσέφερε την καρδιά του στον Μπερλουσκόνι

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε κάποτε ένα ελάφι σε κυνήγι, έβγαλε την καρδιά του και την πρόσφερε ως δώρο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζει πολιτικός σύμμαχος του εκλιπόντος Ιταλού πρωθυπουργού. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε πέρυσι, σοκαρίστηκε τόσο πολύ από το περιστατικό, που μπήκε πίσω από ένα δέντρο και έκανε εμετό, σύμφωνα με την αφήγηση.

Το περιστατικό αφηγήθηκε ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, πρώην γερουσιαστής και μέλος του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia του Μπερλουσκόνι. Ο «καβαλιέρε», ο οποίος ως γνωστόν καυχιόταν για τη στενή προσωπική του σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν, βρισκόταν μαζί του για κυνήγι το 2013 στη ρωσική ύπαιθρο.

«Ο Βλαντίμιρ μου έδειξε μια βίαιη πλευρά που δεν είχα φανταστεί σε έναν τόσο ευγενικό και λογικό άνθρωπο», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Τσικίττο στην εφημερίδα Corriere della Sera. «Ο Πούτιν μου είπε "πάμε για κυνήγι" και σκέφτηκα "κυνήγι; Δεν έχω αγγίξει ποτέ στη ζωή μου τουφέκι. Αλλά επέμεινε και έτσι πήγα μαζί του».

Περπατούσαν μέσα στο χιόνι όταν ο Πούτιν εντόπισε ένα ζευγάρι ζαρκάδια. Έδωσε στον Μπερλουσκόνι μια καραμπίνα και του πρόσφερε την πρώτη βολή. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν ενδιαφερόταν για το κυνήγι, αρνήθηκε. Στη συνέχεια, ο Ρώσος ηγέτης πυροβόλησε αμέσως και τα δύο ελάφια. Περπατώντας προς τα ζώα, έβγαλε ένα κυνηγετικό μαχαίρι και έβγαλε την καρδιά από το ένα ελάφι. «Αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό πιάτο», είπε.  «Πήγα πίσω από ένα δέντρο και έκανα εμετό», διηγήθηκε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον άλλοτε γερουσιαστή. 

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή είχε σκοπό απλώς να εγκαταστήσει «αξιοπρεπείς ηγέτες» στο Κίεβο. «Τα στρατεύματα υποτίθεται ότι θα έμπαιναν, θα έφταναν στο Κίεβο σε μια εβδομάδα, θα αντικαθιστούσαν την κυβέρνηση Ζελένσκι με αξιοπρεπείς ανθρώπους και θα επέστρεφαν μετά από μια εβδομάδα», είχε δηλώσει σε ιταλική τηλεοπτική εκπομπή.

Πηγή: The Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.