Κοσμος

Έκρυθμη η κατάσταση στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Η αστυνομία εισέβαλε στο UCLA

Δεκάδες οι συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις της τάξης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η αστυνομία εισέβαλε στο UCLA
Έκρυθμη η κατάσταση στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Η αστυνομία εισέβαλε στο UCLA © EPA/ALLISON DINNER

Πανεπιστήμια - UCLA:  Έκρυθμη η κατάσταση στις ΗΠΑ - Δεκάδες οι συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις της τάξης

Η αστυνομία άρχισε σήμερα νωρίς σήμερα το πρωί να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

 Η αστυνομία εισέβαλε στο UCLA
Η αστυνομία εισέβαλε στο UCLA © EPA/ALISSON DINNER

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετεδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

UCLA student rips university for handling of encampment: 'Doing absolutely nothing'

Όλα τα μαθήματα στο UCLA θα είναι μόνο online σήμερα και αύριο, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.

Έκρυθμη η κατάσταση στο UCLA

Σύμφωνα με το Reuters, ζωντανό υλικό από τη σκηνή έδειξε ότι από το ξημερώματα της Τετάρτης, αστυνομικοί άρχισαν να εισέρχονται στην πανεπιστημιούπολη του UCLA δίπλα σε ένα συγκρότημα σκηνών που είχαν καταληφθεί από πλήθος διαδηλωτών.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KABC-TV εκτίμησε ότι 300 έως 500 είχαν οχυρωθεί μέσα στον καταυλισμό, ενώ περίπου 2.000 ακόμη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα οδοφράγματα σε ένδειξη συμπαράστασης.

Όμως η συγκεντρωμένη αστυνομία παρέμεινε επί ώρες περιμετρικά των σκηνών, προτού τελικά αρχίσει να εισβάλλει στον καταυλισμό περίπου στις 3.15 π.μ. για να συλλάβει τους καταληψίες που αρνούνταν να φύγουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την προέλαση των αστυνομικών με τον απόλυτο αριθμό τους, ενώ φώναζαν «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φώτα στα μάτια των αστυνομικών.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η αστυνομία «έσχιζε τα οδοφράγματα στη μία πλευρά του καταυλισμού έξω από το Royce Hall του UCLA».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.