- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mεγάλη ένταση ανάμεσα στον Τραμπ και τον δικαστή: Τον απείλησε με φυλάκιση
Στον πρώην πρόεδρο επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή παραβίασε τις εντολές του δικαστή
ΗΠΑ: Πρόστιμο 9.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή παραβίασε τις εντολές του δικαστή
Ο δικαστής που προεδρεύει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο σε πρόστιμο 9.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου και απείλησε ότι θα τον «φυλακίσει», επειδή παραβίασε την εντολή που του απαγορεύει να κάνει δηλώσεις εναντίον των μαρτύρων και των ενόρκων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιείται ότι το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί να συνεχιστούν οι σκόπιμες παραβιάσεις των εντολών του και, εάν είναι απαραίτητο και αρμόζον, θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης» αναφέρεται στη γραπτή απόφαση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.
Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του ενώπιον του Τραμπ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση (εννέα συνολικά) της εντολής του, το μέγιστο που επιτρέπεται εκ του νόμου.
Τραμπ: Δικάζεται για την πληρωμή στην Στόρμι Ντάνιελς
Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται κατηγορούμενος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε για να μην αποκαλυφθεί ένα σεξουαλικό σκάνδαλο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για την ερωτική επαφή που εκείνη έλεγε ότι είχαν το 2006, όταν ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.
Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social. Από την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 15 Απριλίου, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Τραμπ για δηλώσεις του εναντίον της Ντάνιελς και του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, που έχει μετατραπεί σε ορκισμένο εχθρό του και είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.
Ο Μέρτσαν διέταξε επίσης τον Τραμπ να διαγράψει τις αναρτήσεις από το Truth Social και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του.
Καμιά 25αριά υποστηρικτές του πρώην προέδρου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο το πρωί της Τρίτης, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τραμπ 24». Μια τοπική ρεπουμπλικανική οργάνωση είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρωθούν, αφού ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι ελάχιστοι άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.