Κοσμος

Η Boston Dynamics έντυσε το ρομποτικό της σκύλο και τον ονόμασε Sparkles (Βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1 ρομπότ με στολή σκύλου απέναντι στο ίδιο ρομπότ με κίτρινο χρώμα
Οι κινήσεις του Spot δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό Choreographer © BostonDynamics/Χ

Η Boston Dynamics έντυσε το ρομποτικό της σκύλο και τον ονόμασε Sparkles (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Boston Dynamics μοιράστηκε ένα βίντεο με το τετράποδο ρομπότ Spot να χορεύει με στολή σκύλου.

Meet Sparkles | Boston Dynamics

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χορού

Το κλιπ, το οποίο δείχνει τον Sparkles να χορεύει απέναντι από ένα ακόμη ρομπότ Spot χωρίς όμως τη στολή, δημιουργήθηκε για με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου.

«Ο Sparkles φοράει μια ειδική στολή που σχεδιάστηκε μόνο για τον Spot ώστε να εξερευνήσει το συνδιασμό ρομποτικής, τέχνης και ψυχαγωγίας», ανέφερε η Boston Dynamics σε ένα σχόλιο που συνόδευε το βίντεο.

Οι κινήσεις του Spot δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό Choreographer της Boston Dynamics. Το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει τον Spot να χορέψει όπως οι κορεάτες BTS ή ο frontman των Rolling Stones, Mick Jagger - κάτι δύσκολο και στις δύο περιπτώσεις.

κίτρινο τετράποδο ρομπότ
Ο Spot, το τετράποδο ρομπότ της Boston Dynamics © BostonDynamics/Χ

Το Choreographer είναι ένα εργαλείο ελέγχου της κίνησης και σχεδιάστηκε «για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της δημιουργικής διαδικασίας ενός παραδοσιακού χορογράφου και της διαδικασίας προγραμματισμού ενός ρομπότ», σύμφωνα με τη Boston Dynamics.

Ενδιαφέρον έχει μια λειτουργία του Spot, κατά την οποία εάν κάποιος που δημιουργεί μια χορογραφία για το ρομπότ του ζητήσει να κάνει κάτι που είναι τεχνικά αδύνατο να γίνει ή εάν υπάρχει κάποιο είδος εξωτερικής πρόκλησης όπως ένα γλιστερό πάτωμα, ο Spot είναι προγραμματισμένος να κάνει μια κίνηση που είναι όσο πιο κοντά σε αυτή που του ζητήθηκε.

Σε συνδυασμό με το Choreographer, η ευελιξία του Spot επιτρέπει στο ρομπότ να χρησιμοποιηθεί ως χορευτής για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μπορεί επίσης να προγραμματισθεί για να μιλάει, οπότε μια δουλειά ως stand-up κωμικός είναι πολύ πιθανή.

Ο Spot, το τετράποδο ρομπότ της Boston Dynamics
Ο Spot, το τετράποδο ρομπότ της Boston Dynamics © BostonDynamics/Χ

Ο Spot μπορεί να δουλέψει στη βιομηχανία

Εκτός από την ψυχαγωγία, ο Spot μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως «εργάτης» από το 2020 όταν η Boston Dynamics ξεκίνησε να πουλάει το ρομπότ για 74.500 δολάρια.

Ο Spot έχει δοκιμαστεί από διάφορες εταιρείες για εργασίες όπως χαρτογράφηση, παρακολούθηση και ασφάλεια και είναι επίσης ιδανικός για αποστολές έρευνας και διάσωσης ή για αξιολόγηση της ασφάλειας μιας δυνητικά επικίνδυνης τοποθεσίας.

Το ρομπότ έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο όταν δέχθηκε πυροβολισμό κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη ενός υπόπτου που διεξήχθη από την αστυνομία της Μασαχουσέτης. Δεν ήταν ντυμένο ως «Sparkles» τότε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.