- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ για περισσότερη βοήθεια
Το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε για νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
ΝΑΤΟ: Οι χώρες μέλη δεσμεύτηκαν να παράσχουν νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία
Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να εφοδιάσουν το Κίεβο με πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Εκτός από τα συστήματα Patriot, υπάρχουν και άλλα όπλα που μπορούν να παρέχουν οι σύμμαχοι, όπως το (γαλλικό σύστημα) SAMP/T και πολλά άλλα. Εκείνοι που δεν έχουν διαθέσιμα συστήματα δεσμεύτηκαν να παράσχουν οικονομική υποστήριξη ώστε να αγοραστούν για την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ο Στόλτενμπεργκ δεν ανέφερε λεπτομερώς πόσα νέα αντιαεροπορικά συστήματα θα παραλάβει η Ουκρανία, λέγοντας ότι αναμένει νέες ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες. «Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν. Και αναμένω ότι θα ανακοινωθεί περισσότερη βοήθεια και στήριξε στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία δεσμεύτηκε να εφοδιάσει το Κίεβο με μια τρίτη συστοιχία Patriot από τα αποθέματά της. Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων Patriοτ ενώ στην Ευρώπη τέτοιες συστοιχίες διαθέτουν η Ισπανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες.
ΝΑΤΟ: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον επτά συστήματα αεράμυνας Patriot ή άλλα υψηλής τεχνολογίας συστήματα αεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, με τον Ουκρανό πρόεδρο να προτρέπει τα μέλη της Συμμαχίας να εντείνουν τη στρατιωτική τους βοήθεια στο Κίεβο.
Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία μέσω βίντεο-σύνδεσης στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε το τρέχον επίπεδο ξένης βοήθειας ως «πολύ περιορισμένο» και ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν αφέθηκε να προστατευτεί μόνο του στη μαζική αεροπορική επιδρομή του Ιράν το περασμένο Σάββατο.
"(Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ο ουρανός μας πρέπει να γίνει ξανά ασφαλής... Και αυτό εξαρτάται πλήρως από την επιλογή σας... (η) επιλογή αν είμαστε πράγματι σύμμαχοι", τόνισε ο Ζελένσκι στην ομιλία του.
Η Ρωσία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς μεγάλης εμβέλειας κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών και ουκρανικών πόλεων τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνοντας την πίεση στο Κίεβο καθώς οι πολυάριθμες και καλύτερα εξοπλισμένες δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά στο πεδίο της μάχης στην ανατολική Ουκρανία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Νέα προσπάθεια να σπάσει o ισραηλινός αποκλεισμός
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν ο Πάουελ παραμείνει στο επταμελές συμβούλιο της Fed
Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με έξοδο των δύο γυναικών στη Μελβούρνη
Η χρονική σύμπτωση των δύο επιθέσεων είναι αυτή που εντείνει την ανησυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.