Κοσμος

H οικογένεια Κένεντι θα υποστηρίξει επίσημα τον Μπάιντεν έναντι του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Πρώτη η αδελφή του θα σταθεί στο πλευρό του προέδρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tζο Μπάιντεν: Λαμβάνει τη στήριξη της οικογένειας Κένεντι έναντι του Ρόμπερτ Τζούνιορ 

Τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα στηρίξουν τουλάχιστον 15 μέλη της πολιτικής οικογένειας Κένεντι κατά τη διάρκεια προεκλογικής στάσης στη Φιλαδέλφεια την Πέμπτη, καθώς στοχεύει να υπονομεύσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να περιθωριοποιήσει την υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ.

Η Κέρι Κένεντι, κόρη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ανιψιά του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και αδελφή του σημερινού υποψήφιου για την προεδρία, θα βρεθεί στο πλευρό του προέδρου, ανακοίνωσε η εκστρατεία του.

Η απόφαση να αναδείξει την υποστήριξη της οικογένειας Κένεντι περισσότερο από έξι μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών είναι μια ένδειξη του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η ομάδα του Μπάιντεν την απειλή ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του επωνύμου του», σχολιάζει το Associated Press.

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι η υποψηφιότητα του Κένεντι θα μπορούσε να προκάλεσει πρόβλημα στις εκστρατείες των υποψηφίων τους. 

«Μπορώ μόνο να φανταστώ πώς τα εξωφρενικά ψέματα και η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ θα είχαν τρομοκρατήσει τον πατέρα μου, τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος υπηρέτησε περήφανα ως Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών και τίμησε την υπόσχεσή του να τηρεί τον νόμο και να προστατεύει τη χώρα», θα πει ο Κέρι Κένεντι, σύμφωνα με τις προετοιμασμένες δηλώσεις. 

Η υποστήριξη δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η επιφανής οικογένεια των Δημοκρατικών έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί πολιτικά με τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος ξεκίνησε ως υποψήφιος «διαμαρτυρίας» στις προκριματικές εκλογές στο Δημοκρατικό κόμμα και τώρα κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει μια ομάδα επικοινωνίας για να καταπολεμήσει την απήχηση τρίτων υποψηφίων, με πρώτο τον Κένεντι.

Πηγή: Associated Press