Κοσμος

Ντουμπάι: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της χώρας

Καταρρακτώδης βροχή ακύρωσε πτήσεις - Επιβάτες κοιμούνταν στο πάτωμα όσο περίμεναν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο σε πλημμυρισμένο δρόμο
Ντουμπάι: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της χώρας © EPA

Ντουμπάι: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο - Καταρρακτώδης βροχή ακύρωσε πτήσεις - Επιβάτες κοιμούνταν στο πάτωμα όσο περίμεναν

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων.

Ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στον κόσμο για διεθνείς επιβάτες επιβεβαίωσε τη διακοπή των αφίξεων γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας, πριν ανακοινώσει τη «σταδιακή επανέναρξη» δύο ώρες αργότερα.

Συνολικά 17 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωινού και τρεις εκτράπηκαν, ανέφεραν τα αεροδρόμια του Ντουμπάι σε ανακοίνωσή τους. Η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) διακόπηκε αργότερα για 25 λεπτά την Τρίτη λόγω έντονης καταιγίδας, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Dubai floods: Roads turn to rivers as airport diverts arriving flights

Πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για τις πτήσεις τους, οι οποίες είχαν ακυρωθεί λόγω της κακοκαιρίας.

Heavy rains flood Dubai airport

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Dubai is Sinking! Horrific flooding and thunderstorms hit UAE and Dubai Airport

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Τετάρτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ. Ακόμη, οι αρχές της πόλης συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει το «έκτακτο καιρικό φαινόμενο».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας «προέτρεψε επίσης τους κατοίκους να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης… και να μείνουν μακριά από περιοχές με πλημμύρες και συσσώρευση νερού» σε ανάρτησή του στο X.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ