Κοσμος

Δωρεάν μπουκάλι κρασί στους πελάτες που παραδίδουν τα τηλέφωνά τους από ιταλικό εστιατόριο

Το πρωτότυπο μέτρο έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 κεφαλονίτικες Ρομπόλες για την 25η Μαρτίου
Φωτογραφία: Matthieu Joannon/ Unsplash

Ιταλία: Εστιατόριο προσφέρει δωρεάν μπουκάλι κρασί στους πελάτες που παραδίδουν τα τηλέφωνά τους

Ένα ιταλικό εστιατόριο θα προσφέρει ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί στους πελάτες που εγκαταλείπουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ο Angelo Lella, ιδιοκτήτης του Al Condominio, ενός εστιατορίου που άνοιξε τον Μάρτιο στη βόρεια πόλη Βερόνα, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν συνεχώς τα τηλέφωνά τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που να διαφέρει από τα άλλα», δήλωσε. «Έτσι επιλέξαμε αυτή τη μορφή - οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απαρνηθούν την τεχνολογία, ενώ απολαμβάνουν μια ευχάριστη στιγμή μαζί. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα - δεν υπάρχει λόγος να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό ... Με αυτόν τον τρόπο έχουν την ευκαιρία να την αφήσουν στην άκρη και να πιουν καλό κρασί».

Οι πελάτες θα έχουν την επιλογή να αφήσουν στην άκρη το τηλέφωνό τους, το οποίο θα τοποθετηθεί στο δικό τους κουτί, κλειδωμένο με κλειδί, στην είσοδο. Στη συνέχεια, δείχνουν το κλειδί στον σερβιτόρο, ο οποίος τους σερβίρει το μπουκάλι κρασί τους.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν μια κριτική για το γεύμα τους, την οποία αφήνουν στο κουτί. Σε όσους αφήσουν την πιο ενθουσιώδη κριτική θα τους προσφερθεί ένα δωρέαν γεύμα στην επόμενη επίσκεψή τους.

Περιττό να πούμε ότι, με την υπόσχεση του δωρεάν κρασιού, το εστιατόριο έχει κάνει θραύση ανάμεσα σε όσους είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην αποτοξίνωση από το κινητό τηλέφωνο.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», δήλωσε ο Lella. «Το 90% των πελατών επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη τα τηλέφωνά τους με αντάλλαγμα το κρασί. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις τους ανθρώπους να το αγκαλιάζουν - μιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους».

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ