Κοσμος

Έλον Μασκ: Τι έγραψε για την Ελλάδα με αφορμή το δημογραφικό του πλανήτη

«Η πληθυσμιακή κατάρρευση είναι εθνική απειλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ καθιστός με ένα μικρόφωνο στο χέρι σε συνέντευξη
Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε την Ελλάδα για πληθυσμιακή κατάρρευση © ΕΡΑ/LUKASZ GAGULSKI

Έλον Μασκ: Έχει ανησυχία για το δημογραφικό του πλανήτη και σχολίασε στο Χ ένα ψευδές δημοσίευμα για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα» σχολίασε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του, ενώ παραθέτει και άρθρο άγνωστης προέλευσης με τίτλο «Πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα».

Μάλιστα, το άρθρο, που είναι εμφανώς fake news καθώς βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας, εμφανίζει τη χώρα μας ως την πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», αποδίδοντας το σε ξαφνικούς θανάτους και ρεκόρ υπογονιμότητας.

«Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, οι θρόμβοι αίματος και ο καρκίνος μεταξύ και νέων αύξησαν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν έναν αιώνα.

Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα είναι μια ωρολογιακή βόμβα και μια εθνική απειλή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρεται στο αμφισβητούμενο δημοσίευμα το οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο Έλον Μασκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και αμφισβητούμενης προέλευσης το δημοσίευμα διακινείται μέσω του Χ, όπου και σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του εν λόγω social media, προφανώς χωρίς κανέναν έλεγχο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων (Fake News), την οποία υποτίθεται πως θα έπρεπε να ελέγχει η πλατφόρμα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.