Κοσμος

Η Βρετανία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Σούνακ: «Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να σπείρει το χάος στην αυλή του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η Βρετανία «καταδικάζει» την «απερίσκεπτη» ενέργεια που απειλεί «να αποσταθεροποιήσει την περιοχή»
© EPA/NEIL HALL

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η Βρετανία «καταδικάζει» την «απερίσκεπτη» ενέργεια που απειλεί «να αποσταθεροποιήσει την περιοχή»

«Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την απερίσκεπτη επίθεση του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του Ισραήλ. Αυτά τα χτυπήματα κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν εντάσεις και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να σπείρει το χάος στην αυλή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και όλων των περιφερειακών εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και του Ιράκ. Μαζί με τους συμμάχους μας, εργαζόμαστε για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει περισσότερη αιματοχυσία», καταλήγει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μαχητικά αεροσκάφη της RAF έχουν ήδη απογειωθεί από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ. Πληροφορία που ακόμη δεν επιβεβαιώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ