Κοσμος

Καταδικάζει η ΕΕ την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - «Ανήσυχη» η Ιταλία

Κλιμάκωση «άνευ προηγουμένου» βλέπει ο πρεσβευτής της Γερμανίας Ζάιμπερτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μιλάει σε 8 μικρόφωνα
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ © ΕΡΑ/OLIVIER HOSLET

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημειώνει ότι «πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε «σθεναρά» την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μέσω Χ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους εταίρους μας», ανέφερε.

Γαλλία και Βρετανία καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Η Γαλλία «καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία τόνισε πως επιδεινώνει την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρίσι Σούνακ, επίσης καταδικάζει την «επικίνδυνη» επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη και θα συνεχίσει να «προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Στο πλάι των συμμάχων μας, εργαζόμαστε επειγόντως για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση για να αποτρέψουμε κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει νέο λουτρό αίματος», τόνισε ο κ. Σούνακ, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Η Ιταλία παρακολουθεί «με ανησυχία»

Η Ιταλία παρακολουθεί «με προσοχή και ανησυχία» την κατάσταση, τόνισε μέσω X ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Συνομίλησα με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου (σ.σ. την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι ) και τον υπουργό Άμυνας (Γκουίντο Κροσέτο), η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Κλιμάκωση «άνευ προηγουμένου» βλέπει ο πρεσβευτής της Γερμανίας Ζάιμπερτ        

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, παρότρυνε όλους τους συμπατριώτες του στη χώρα να υπακούσουν στις οδηγίες των ισραηλινών αρχών και να παραμείνουν ασφαλείς.

«Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου: ιρανικά drones πλησιάζουν το Ισραήλ και μπορεί να έρχονται κι άλλα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ - ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος- μέσω X, καλώντας όλους τους Γερμανούς που βρίσκονται στο Ισραήλ να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ