Κοσμος

Ιράν: «Το διεστραμμένο καθεστώς του Ισραήλ θα τιμωρηθεί», λέει ο Αλί Χαμενεΐ

Η «Αληθινή Υπόσχεση» των Φρουρών της Επανάστασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ όρθιος μπροστά από πλήθος κόσμου να προσεύχεται
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ οδηγεί την προσευχή του Eid al-Fitr στην Τεχεράνη, Ιράν, 10 Απριλίου 2024 © ΕΡΑ/IRANIAN SUPREME LEADER OFFICE

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» είναι «τιμωρία για τα ισραηλινά εγκλήματα»

Το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά σε βίντεο που διανεμήθηκε μέσω X, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ.

Το Ιράν υπόσχεται να τιμωρήσει το Ισραήλ

«Το διεστραμμένο καθεστώς του Ισραήλ θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Ισραήλ: Επικίνδυνη κλιμάκωση η επίθεση με drones του Ιράν

Η επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ συνιστά «σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ από το ιρανικό έδαφος. Παρακολουθούμε από κοντά τα φονικά drones που εστάλησαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Πρόκειται για μία σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Η «Αληθινή Υπόσχεση» των Φρουρών της Επανάστασης

Οι Φρουροί της Επανάστασης – επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν - ανακοίνωσαν απόψε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν, την βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορεί να διαρκέσει ώρες. Ειδικός που έδωσε συνέντευξη στο Channel12, ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, λέει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με 20 κιλά εκρηκτικών το καθένα και ότι η αεράμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη να τα καταρρίψει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ