Κοσμος

WSJ: Εντός 48ωρου αναμένεται χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Η Τεχεράνη δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν παρελαύνουν κρατώντας όπλα και ιρανικές σημαίες
Ο στρατός του Ιράν προετοιμάζεται για χτύπημα στο Ισραήλ, σύμφωνα με το WSJ © ΕΡΑ/ABEDIN TAHERKENAREH

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα πιθανό χτύπημα είτε στο νότιο είτε στο βόρειο Ισραήλ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν στο νότιο ή βόρειο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ωστόσο, στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ενώ η ιρανική ηγεσία συζητά σχέδια επίθεσης, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0hvoeu9er0h)

Πιθανό χτύπημα είτε στο νότιο είτε στο βόρειο Ισραήλ

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμη αμερικανική πηγή, αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα πιθανό χτύπημα είτε στο νότιο είτε στο βόρειο τομέα.

Το Ιράν απείλησε να επιτεθεί στο Ισραήλ μετά την αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου σε κτίριο ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Το άρθρο της WSJ σημειώνει επίσης ότι έχει δοθεί οδηγία στους κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ στο Ισραήλ και τις οικογένειές τους να μην ταξιδεύουν σε περιοχές εκτός του κεντρικού Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ και της Beersheba - αποφεύγοντας το βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας - μέχρι νεωτέρας.

Ισραήλ: Δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και σε ετοιμότητα

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και σε ετοιμότητα. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση λέει ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ενώ στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ όπου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του είπε ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στην επικράτειά του.

Το Ιράν έχει απειλήσει δημοσίως ότι θα απαντήσει για το χτύπημα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον της πρεσβείας τους στη Δαμασκό όπου είχαν χάσει τη ζωή τους αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης.

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε το Ιράν να μη χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη επίθεση ως πρόσχημα για μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αναλένα Μπέρμποκ και Ντέιβιντ Κάμερον αμφότεροι έχουν καλέσει τον Ιρανό ομόλογό τους για να ζητήσουν από την Τεχεράνη να μην επιτεθεί στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, o Λευκός Οίκος λέει ακόμα κι αν αυτό συμβεί δεν είναι ικανό να παρασύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο.

Η κατάσταση περιπλέκεται και στο πεδίο των διαπραγματεύσεων γιατί η Χαμάς λέει δεν ότι δεν είναι σε θέση να πουν ότι διαθέτουν 40 ζωντανούς ομήρους για μια ανταλλαγή για τη συμφωνία μιας κατάπαυσης 6 εβδομάδων. «Μπορούμε να σας πούμε ότι ο αριθμός 40 μπορεί να περιλαμβάνει και ζωντανούς αλλά και νεκρούς», αναφέρουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.