Κοσμος

H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι τα παιδιά του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό από το Ισραήλ (Βίντεο)

«Ευχαριστώ τον Θεό που έγιναν μάρτυρες», δήλωσε ο Ισμαήλ Χανίγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της Χαμάς μιλάει στο βήμα σε συνέντευξη τύπου
Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, έχασε 3 γιους και 4 εγγόνια από ισραηλινή επιδρομή © ΕΡΑ/DALATI NOHRA

Η στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει πως τα παιδιά και τα εγγόνια του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει στάση παρόλο που χθες Τετάρτη, σκοτώθηκαν 3 γιοι και 4 εγγόνια του στη Γάζα σε βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Ο Ισμαήλ Χανίγια δεν αλλάζει στάση

Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως «ο θάνατος των 3 γιων του και των 4 εγγονιών μου σε βομβαρδισμό του Ισραήλ δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα». Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, όπου συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από τον Οκτώβριο του 2023.

Χθες Τετάρτη, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 7 συγγενείς του Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, βόρεια της Γάζας, όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι 3 γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε ο Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ντόχα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. «Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

Την αεροπορική επιδρομή εναντίον των 3 γιων του Χανίγια που περιέγραψε ως μέλη του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε εν μέσω συνομιλιών

Η εξέλιξη καταγράφτηκε την ώρα που οι χώρες-μεσολαβητές, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, περιμένουν την απάντηση της Χαμάς σχετικά με την πρόταση που της υπέβαλαν για να κηρυχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που θα συνοδευτεί από την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με παλαιστίνιους φυλακισμένους.

«Ο εχθρός νομίζω πως μπορεί να σπάει τη βούληση του λαού μας και να ωθήσει τους ηγέτες να κάνουν παραχωρήσεις (…) Μπορεί να ονειρεύεται! Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους», είπε ο Χανίγια.

«Οι διεκδικήσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν θα τις εγκαταλείψουμε. Αν ο εχθρός πιστεύει πως βάζοντας στο στόχαστρο του γιους μας στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων, και προτού η Χαμάς δώσει την απάντησή της, θα ωθήσει το κίνημα να αλλάξει θέση, απατάται», πρόσθεσε.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που εξελέγη πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς του 2017, ζει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του εξέφρασε χθες τα συλλυπητήριά του, όπως και ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και ο δεύτερος τη τάξει της λιβανικής Χεζμπολά, ο Ναΐμ Κάσεμ, που επικοινώνησαν μαζί του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ