Κοσμος

Ισπανία: Στο νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Σοφία

Την επισκέφθηκε ο βασιλιάς Φίλιππος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία: Στο νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Σοφία
© EPA/FREDRIK SANDBERG

Ισπανία: Στο νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Σοφία 

Η τέως βασίλισσα Σοφία, αδερφή του βασιλιά Κωνσταντίνου και της πριγκίπισσας Ειρήνης μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Μάλιστα, η τελευταία φορά που μπήκε σε κέντρο υγείας ήταν στις 30 Ιανουαρίου 1968 για να φέρει στον κόσμο τον μικρό της γιο, βασιλιά Φελίπε. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει με την ασταμάτητη επίσημη ατζέντα της, πάντα στην υπηρεσία του ισπανικού Στέμματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό ¡HOLA!, η τέως βασίλισσα Σοφία φρόντιζε πάντα τη διατροφή της με καλές συνήθειες. Προηγουμένως έκανε σκι, ιππασία, έπαιξε τένις και στα νιάτα της έγινε εφεδρικό μέλος της ελληνικής ομάδας ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Ο βασιλιάς επισκέφτηκε τη μητέρα του και φεύγοντας διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο ότι είναι «πολύ καλά, χαρούμενη και ανυπόμονη να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό».  Από την πλευρά της, η βασίλισσα Λετίθια δεν έχει προγραμματίσει καμία συνάντηση, οπότε θα μπορούσαμε να την δούμε στην κλινική Ruber να επισκέπτεται την Σοφία.

Η Σοφία έχει παρακολουθήσει αρκετές οικογενειακές εκδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Το περασμένο Σάββατο παρευρέθηκε στη γαμήλια γιορτή της εγγονής της Teresa de Borbón y Borbón, και του José Luis Rodríguez-Almeida, δημάρχου της Μαδρίτης, που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα της οικογένειας El Canto de la Cruz, στον δήμο της Μαδρίτης. Ο εν διαστάσει σύζυγός της Χουάν Κάρλος παρευρέθηκε επίσης σε αυτόν τον γάμο, όπως και η Infanta Elena, μαζί με τα παιδιά της Felipe και Victoria de Marichalar, και η Infanta Cristina, με τον Juan Urdangarin. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ