Κοσμος

Η Τσετσενία απαγόρευσε την πολύ γρήγορη και πολύ αργή μουσική για να μη «μολυνθεί» η χώρα

Δεν επιτρέπεται οτιδήποτε κάτω των 80 bpm και πάνω από 116 bpm

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα ζευγάρι Τσετσένων, μέλη του συνόλου Vainakh, χορεύει
Η Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας απαγορεύει τη μουσική κάτω από 80 bpm και πάνω από 116 bpm © iccr_hq/Χ

Οι Αρχές στην Τσετσενία ανακοίνωσαν την απαγόρευση της μουσικής στις περιπτώσεις που ο ρυθμός της είναι είτε πολύ γρήγορος είτε πολύ αργός

Η Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας απαγόρευσε κάθε μουσική κάτω από 80 bpm και πάνω από 116 bpm (χτύπους ανά λεπτό) σε μια προσπάθεια να προωθήσει την παραδοσιακή της μουσική στην περιοχή.

Ο ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ
Ο ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ © ΕΡΑ/MIKHAIL METZEL

Η δυτική μουσική «μολύνει» τη Τσετσενία

Το νέο όριο στην ταχύτητα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Τσετσενίας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους The Moscow Times. Η απαγόρευση ελπίζει να σταματήσει τη δυτική μουσική, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης χορευτικής μουσικής, από το να «μολύνει» την Τσετσενία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι όλες οι φωνητικές και μουσικές συνθέσεις πάνω και κάτω από το όριο των 80-116 bpm θα απαγορευτούν με την ψήφιση ενός νέου νόμου.

«Ανακοίνωσα την τελική απόφαση, που συμφωνήθηκε με τον αρχηγό της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ, ότι από εδώ και πέρα όλα τα μουσικά, φωνητικά και χορογραφικά έργα πρέπει να αντιστοιχούν σε ρυθμό από 80 έως 116 χτύπων ανά λεπτό», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμός Μούσα Νταντάγιεφ, σύμφωνα με το CNN.

«Ο δανεισμός μουσικής από άλλους λαούς είναι απαράδεκτος»

«Πρέπει να φέρουμε στους ανθρώπους και στο μέλλον των παιδιών μας την πολιτιστική κληρονομιά του τσετσενικού λαού», είπε. «Αυτό περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των ηθικών προτύπων ζωής για τους Τσετσένους».

Η απαγόρευση θα διασφαλίσει ότι όσοι βρίσκονται στην Τσετσενία συμμορφώνονται με τη «τσετσενική νοοτροπία και τον μουσικό ρυθμό», φέρεται να ανακοίνωσε ο Νταντάγιεφ την περασμένη εβδομάδα. «Ο δανεισμός της μουσικής κουλτούρας από άλλους λαούς είναι απαράδεκτος», είπε μέσω του Sky News.

Καλλιτέχνες θα πρέπει να ξαναγράψουν τη μουσική τους

Ο νέος κανόνας σημαίνει ότι οποιαδήποτε χορευτική μουσική άνω των 116 bpm - η οποία παραδοσιακά περιλαμβάνει είδη όπως house, techno, electro, drum 'n' bass, dubstep και άλλα - θα απαγορευτεί.

Ζητήθηκε επίσης από καλλιτέχνες στην περιοχή να «ξαναγράψουν» οποιαδήποτε μουσική δεν συμμορφώνεται με αυτόν τον κανόνα έως την 1η Ιουνίου, φέρεται να είπε ο Νταντάγιεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Τσετσενία είναι μια ρωσική δημοκρατία στον Βόρειο Καύκασο της Ανατολικής Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αναφορές βίας κατά των ατόμων Lgbtqia+, συμπεριλαμβανομένων φυλακίσεων και ακόμη και δολοφονιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ