Κοσμος

Οδοντίατρος στις ΗΠΑ καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ασθενών και μελών του προσωπικού του

Συνολικά επιβλήθηκε κάθειρξη 180 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα ξαπλωμένη στην καρέκλα του οδοντιάτρου
ΗΠΑ: Καταδικάστηκε οδοντίατρος για βιασμό πελατών © Pixabay / lekoh

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε οδοντίατρος για βιασμό πελατών - Συνολικά επιβλήθηκε κάθειρξη 180 ετών

Ένας οδοντίατρος από την Αλαμπάμα καταδικάστηκε σε 180 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση οκτώ μελών του πρώην προσωπικού του και τριών ασθενών του. Ο Joseph Clarence Cox συνελήφθη τον Απρίλιο του 2021 μετά από έρευνα του αστυνομικού τμήματος του Γκάντσντεν. 

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε οδοντίατρος για βιασμό πελατών και μελών του προσωπικού

Κατά τη διάρκεια της δίκης, συνολικά οκτώ πρώην υπάλληλοι και τρεις ασθενείς κατέθεσαν για πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών επεμβάσεων. Μετά από δίκη μιας εβδομάδας, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες βιασμού, δύο κατηγορίες για σοδομισμό και οκτώ κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τον Ιανουάριο. 

Ο Cox αντιμετώπιζε τον τόπο της επιχείρησής του ως τη «δική του προσωπική παιδική χαρά» και έδειξε μηδενικό σεβασμό για οποιαδήποτε γυναίκα ερχόταν στο γραφείο του, είπε ο δικαστής George Day. Ο δικαστής καταδίκασε τον Cox σε 25 χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία βιασμού και 10 χρόνια για κάθε κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης. 

Ο Cox, ο οποίος ξεκίνησε την Οδοντιατρική Κλινική Gadsden το 2017, συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν τις συχνές εναλλαγές στο προσωπικό του οδοντιατρείου μεταξύ Ιουνίου 2020 και Απριλίου 2021. Οι αστυνομικοί εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας τόσο στο σπίτι του, όσο και στην κλινική στο Rainbow Drive και τον έθεσαν υπό κράτηση μια εβδομάδα αργότερα. Ο Cox αφέθηκε αργότερα ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι πρώην υπάλληλοί του κατέθεσαν ότι το παραπάνω οφειλόταν σε επανειλημμένα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον Cox.

Στο παρελθόν, ο Cox, που αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες για παρενόχληση, αφού άσκησε έφεση για την υπόθεση στο περιφερειακό δικαστήριο. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 $, καταδικάστηκε με αναστολή και η οδοντιατρική του άδεια ανεστάλη για έξι μήνες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ