Κοσμος

Η J.K. Rowling θα μπορούσε να συλληφθεί για τον λανθασμένο προσδιορισμό των τρανς ατόμων

Τι ανέφερε η αρμόδια υπουργός της Σκωτίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
JK Rowling
© EPA/ANDY RAIN

Bρετανία: Κινδυνεύει με σύλληψη η J.K. Rowling για τον προσδιορισμό των τρανς ατόμων 

Η J.K. Rowling η δημιουργός του «Harry Potter» θα μπορούσε να συλληφθεί από την αστυνομία για τον λανθασμένο προσδιορισμό των τρανς ατόμων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Σκωτίας για τα εγκλήματα μίσους, παραδέχτηκε ένας υπουργός του σκωτσέζικου κόμματος SNP.

Η Siobhian Brown, η υπουργός ασφάλειας της κοινότητας του SNP, δήλωσε αρχικά ότι ο λανθασμένος χαρακτηρισμός - για παράδειγμα το να αποκαλείται μια τρανς γυναίκα «αυτός» δεν θα εμπίπτει στη νομοθεσία. Μιλώντας καθώς ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, η κ. Brown δήλωσε: «Θα μπορούσε να αναφερθεί και να διερευνηθεί. Το αν (η αστυνομία) θα το θεωρούσε εγκληματικό ή όχι, αυτό εξαρτάται από την Αστυνομία της Σκωτίας».

Η υπουργός αμφισβητήθηκε επίσης για την παράλειψη των γυναικών από τον κατάλογο των προστατευόμενων ομάδων που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι οι απειλές κατά της συγγραφέως και άλλων γυναικών που ασκούν κριτική στην τρανς ιδεολογία δεν θα μπορούσαν να διερευνηθούν βάσει του νομοσχεδίου. Η κ. Brown παραδέχτηκε ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά» και δήλωσε ότι θα εισαχθεί νομοσχέδιο για τον μισογυνισμό.

Ο πρωθυπουργός Humza Yousaf επέβλεψε την ψήφιση της νομοθεσίας για τα εγκλήματα μίσους στο Holyrood το 2021, όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Nicola Sturgeon, αλλά μόλις τώρα τέθηκε σε ισχύ, καθώς η Αστυνομία της Σκωτίας δήλωσε ότι χρειαζόταν χρόνο για εκπαίδευση.

Ο νόμος εισάγει το ποινικό αδίκημα της «υποκίνησης μίσους», επεκτείνοντας ένα παρόμοιο αδίκημα που βασίζεται σε ρατσιστικές προσβολές και το οποίο ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: Telegraph

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ