Κοσμος

Ανησυχίες για την υγεία του Πάπα - Με καροτσάκι στην τελετή του Πάσχα

Η δυσκολία στην ομιλία του και η έκκληση για ειρήνη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανησυχίες για την υγεία του Πάπα - Με καροτσάκι στην τελετή του Πάσχα
Με αναπηρικό καροτσάκι κινείται ο Πάπας Φραγκίσκος λόγω πάθησης στο γόνατο © ΕΡΑ/GIUSEPPE LAMI

Ανησυχεί η υγεία του Πάπα Φραγκίσκου: Η δυσκολία στην ομιλία του και η έκκληση για ειρήνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε σήμερα την τελετή του Πάσχα των Καθολικών, ενώ αργότερα τέλεσε την προσευχή «Urbi et Orbi» στην Πλατεία του Βατικανού. Αυτό που όμως προκαλεί ανησυχία είναι η κατάσταση της υγείας του Ποντίφικα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d07z6z4tx595)

Με προβλήματα υγείας ο Πάπας Φραγκίσκος

Σήμερα το πρωί, αλλά και χθες βράδυ της Ανάστασης, ο 87χρονος ποντίφικας εμφανίστηκε με βαριά, λαχανιασμένη και τραχιά φωνή. Η υγεία του Πάπα ανησυχεί τους Καθολικούς. Την Μεγάλη Παρασκευή, η Αγία Έδρα ενημέρωσε την τελευταία στιγμή πως ο Πάπας θα παρέλειπτε τη νυχτερινή πομπή της Οδού του Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Αυτό, ώστε ο Πάπας να «διαφυλάξει την υγεία του» ενόψει των υπολοίπων θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ακύρωσε διάφορες υποχρεώσεις και ομιλίες, ενώ εδώ και αρκετές μέρες φαίνεται να προσπαθεί να επανέλθει πλήρως από αυτό που περιγράφηκε ως κρυολόγημα, βρογχίτιδα και γρίπη. Σε αυτό προστίθεται και μια πάθηση στο γόνατο, η οποία του περιορίζει την κινητικότητα και τον υποχρεώνει σε τακτική χρήση μπαστουνιού ή και σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ανησυχίες για την υγεία του Πάπα - Με καροτσάκι στην τελετή του Πάσχα
© ΕΡΑ/GIUSEPPE LAMI

Πάπας: Τα λαστιχένια τείχη του εγωισμού και της αδιαφορίας μας κρατούν πίσω

Εξάλλου, το βράδυ της Ανάστασης, αναφερόμενους στα δεινά των πολέμων, ο Πάπας μίλησε για «τα λαστιχένια τείχη του εγωισμού και της αδιαφορίας που μας κρατούν πίσω στην προσπάθεια να οικοδομήσουμε πιο δίκαιες και ανθρώπινες πόλεις και κοινωνίες», ενώ τα κείμενα της Οδού του Σταυρού της Μεγάλης Παρασκευής είχαν την επίσημη υπογραφή του Ποντίφικα, ένα σπάνιο γεγονός στην Καθολική παράδοση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ