Κοσμος

Ισραηλινό πλήγμα τραυμάτισε παρατηρητές του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ το αρνείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραηλινό πλήγμα τραυμάτισε παρατηρητές του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο
Το Ισραήλ κατηγορείται ότι προκάλεσε τον τραυματισμό παρατηρητών του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο @thesudantimes/X

Ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε τον τραυματισμό παρατηρητών του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας - Το Ισραήλ το αρνείται        

Το Ισραήλ έπληξε σήμερα όχημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη λιβανική μεθοριακή πόλη Ρμέις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν παρατηρητές του ΟΗΕ, έκαναν γνωστό στο Ρόιτερς δύο πηγές των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d06edzdsu8l5)

Αρνείται κάθε εμπλοκή το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβιτσάι Αντράι αρνήθηκε ότι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το όχημα της UNIFIL, της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως, «αντίθετα με τις πληροφορίες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν έπληξαν όχημα της UNIFIL σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ρμέις».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τη UNIFIL ούτε από την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ UNTSO.

Μία από τις πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπε ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις τεχνικοί παρατηρητές του ΟΗΕ και ένας λιβανέζος διερμηνέας. Η πηγή αυτή, καθώς και μια δεύτερη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι το ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε τον τραυματισμό επιβατών του οχήματος.

Το Ισραήλ ανταλλάσσει πυρά με την ένοπλη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο εδώ και σχεδόν έξι μήνες, παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ