Κοσμος

Η ασυνήθιστη φιλία και ο χωρισμός μιας καρακάξας με ένα μπουλ-τεριέ έγινε πολιτικό θέμα στην Αυστραλία

Μαζεύονται υπογραφές για να μην χωριστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aυστραλία: Η φιλία της καρακάξας με το μπουλ-τεριέ
© peggyandmolly/Instagram

Aυστραλία: Η φιλία και ο χωρισμός της καρακάξας με το μπουλ-τεριέ 

Η Πέγκυ είναι ένα μπουλ-τεριέ και η Μόλυ μια καρακάξα, ένα πουλί που είναι δεν φημίζεται για τις φιλίες του με σκυλιά.

Tην περασμένη Τρίτη, οι δύο άνθρωποι που φρόντιζαν την Πέγκυ και την Μόλυ, η Τζουλιέτ Γουελς και ο Ρις Μόρτενσεν ανακοίνωσαν ότι τα ζώα υποχρεώθηκαν να χωρίσουν. Εκπρόσωπος της αυστραλιανής Υπηρεσίας Επιστημών και Καινοτομίας δήλωσε ότι η καρακάξα είχε αποσπαστεί «παράνομα» από την άγρια φύση και κρατείτο «χωρίς άδεια ή εξουσιοδότηση».

Η Γουέλς και ο Μόρτενσεν κινητοποιούν τώρα και πάλι τη διαδικτυακή κοινότητα για να ασκήσουν πιέσεις για την επιστροφή της καρακάξας κοντά στην φίλη της.

Το ενδιαφέρον στην Αυστραλία για την τύχη της καρακάξας είναι τόσο μεγάλο που στη δημόσια συζήτηση μπήκε και ο πρωθυπουργός της πολιτείας του Κουίνσλαντ, Στίβεν Μάιλς, υποστηρίζοντας την εκστρατεία για την επιστροφή της διάσημης Μόλυ κοντά στους ανθρώπους που την φρόντιζαν. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά περισσότερες από 70.000 υπογραφές ατόμων που υποστηρίζουν το αίτημα της Γουέλς, η οποία τονίζει: «αναρωτιόμαστε γιατί μια άγρια καρακάξα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της που θέλει να ζήσει και με ποιον θα περνά τον χρόνο της».

Πώς η καρακάξα βρέθηκε στην οικογένεια

Η Γουέλς βρήκε την Μόλυ σε ένα πάρκο, όταν ήταν νεογέννητο και εγκαταλελειμμένο. «Ανησυχούσαμε πολύ γιατί στο πάρκο τα απογεύματα κυκλοφορούσαν ελεύθερα πάνω από 30 σκυλιά και αυτό το μικρό πουλάκι δεν είχε δυνατότητα να σωθεί. Έτσι κάναμε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε φιλόζωος και το πήραμε στο σπίτι για να το φροντίσουμε».

«Τους επόμενους μήνες μεγαλώσαμε την καρακάξα, της μάθαμε πώς να τρώει, να πετάει, την αφήναμε έξω όσο γίνεται περισσότερο γιατί στόχος μας ήταν να επιστρέψει στην άγρια φύση». Όμως η Μόλυ δεν έφυγε, αλλά ανέπτυξε μια θαυμάσια σχέση με το σκυλί της οικογένειας, την Πέγκυ.

Στη διάρκεια της πανδημίας η Γουέλς ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της Πέγκυ και της Μόλυ και η ανταπόκριση των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν ενθουσιώδης. Το αποτέλεσμα ήταν να ενδιαφερθεί ένας μεγάλος εκδοτικός οίκος για την ιστορία της Πέγκυ και της Μόλυ και να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, με θέμα «τι σημαίνει η αληθινή φιλία και πως μπορούμε να μάθουμε να είμαστε ευγενικοί και ευτυχισμένοι».

Πηγή: CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ