Κοσμος

Κλείνουν οι φυλακές στη Ρωσία καθώς πολλοί κρατούμενοι πολεμούν στην Ουκρανία

Η στρατολόγηση ξεκίνησε το 2022 από τον Πριγκόζιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλείνουν οι φυλακές στη Ρωσία καθώς πολλοί κρατούμενοι πολεμούν στην Ουκρανία
Η φυλακή Kokhma της περιφέρειας Ivanovo © Wikimedia Commons/Avtoloer

Κλείνουν λόγω μείωσης του αριθμού κρατουμένων φυλακές στη Σιβηρία καθώς πολλοί κρατούμενοι στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Οι αρχές στην ρωσική περιφέρεια Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας σχεδιάζουν να κλείσουν αρκετές φυλακές φέτος λόγω της μείωσης του αριθμού των κρατουμένων που οδήγησε η στρατολόγηση καταδίκων για τον πόλεμο της Ουκρανίας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

This is the prison camp where Navalny is being held

Τουλάχιστον δύο φυλακές θα κλείσουν στη Σιβηρία

Η Kommersant γράφει ότι ο Μαρκ Ντενίσοφ, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ, μιλώντας στην περιφερειακή Βουλή είπε ότι τουλάχιστον δύο τοπικές φυλακές θα κλείσουν λόγω «μεγάλης μείωσης του αριθμού των καταδίκων στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Η Ρωσία ξεκίνησε να στρατολογεί κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από το 2022, όταν ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο εκλιπών αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner, άρχισε να επισκέπτεται σωφρονιστικές αποικίες, προσφέροντας στους κρατούμενους απονομή χάριτος αν επιβίωναν έξι μήνες στο μέτωπο.

50.000 κρατούμενοι στρατολογήθηκαν  για την Wagner

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό «δυστύχημα» λίγους μήνες μετά από μια βραχύβια ανταρσία κατά των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, είχε πει ότι είχε στρατολογήσει 50.000 κρατούμενους για την Wagner.

Τότε, τα στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας, έδειχναν ξαφνικές μειώσεις στους πληθυσμούς των φυλακών της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας συνέχισε έκτοτε να στρατολογεί κατάδικους από φυλακές για τους δικούς του σχηματισμούς που είναι γνωστοί ως Storm-Z.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ