Κοσμος

Ρωσία: Στη φυλακή γυναίκα που έγραψε «Όχι στον πόλεμο» σε ψηφοδέλτιο

«Κατέστρεψε κρατική περιουσία και απαξίωσε τις ρωσικές δυνάμεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Στη φυλακή γυναίκα που έγραψε «Όχι στον πόλεμο» σε ψηφοδέλτιο
Ρώσοι διαμαρτύρονται ενάντια στον Πούτιν έξω από εκλογικό κέντρο © ΕΡΑ/MARTIAL TREZZINI

Οκτώ μέρες κράτηση ήταν η ποινή σε γυναίκα που έγραψε «Όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη στις εκλογές               

Μια γυναίκα καταδικάστηκε την Τετάρτη σε 8 ημέρες κράτηση από ρωσικό δικαστήριο επειδή έγραψε «Όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czw93egju4bl)

40.000 ρούβλια πρόστιμο και 8 ημέρες κράτηση

«Αυτή η γυναίκα πήρε ένα ψηφοδέλτιο και έγραψε "Όχι στον πόλεμο" στο πίσω μέρος με έναν κόκκινο μαρκαδόρο και μετά έβαλε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη», ανέφερε το περιφερειακό δικαστήριο Τζέρζινσκ της Αγίας Πετρούπολης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη με αυτόν τον τρόπο «κατέστρεψε κρατική περιουσία και απαξίωσε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» και της επέβαλε πρόστιμο 40.000 ρούβλια (περίπου 400 ευρώ) και οκτώ ημέρες διοικητική κράτηση.

Russian voters set fire to polling booths and pour ink into ballot boxes as Putin landslide expected

Αναμφισβήτητος νικητής των εκλογών ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη πρόεδρος την Κυριακή με συντριπτικό ποσοστό, που καταγγέλθηκε ως «εκτός πραγματικότητας» από την εξόριστη αντιπολίτευση.

Οπαδοί της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν την ίδια ώρα, την Κυριακή το μεσημέρι, σε εκλογικά τμήματα, κάτι που οδήγησε σε μεγάλες ουρές σε ορισμένα τμήματα, κυρίως μπροστά από τις ρωσικές πρεσβείες στο εξωτερικό.

Άλλοι έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο γράφοντας σε αυτό το όνομα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ OVD-Info, ειδικευμένη στην παρακολούθηση της καταστολής, 119 άτομα συνελήφθησαν για διάφορες ενέργειες διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των ρωσικών προεδρικών εκλογών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ