Κοσμος

Πέθανε ο σεναριογράφος του «λόγου του βασιλιά» και της τηλεταινίας για τον Ωνάση

Ο David Seidler είχε αποσπάσει Όσκαρ σεναρίου για την πολυβραβευμένη ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
David Seidler: Πέθανε ο σεναριογράφος του «λόγου του βασιλιά» στα 86 του
© John Shearer/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Ο David Seidler, o βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά», πέθανε το Σάββατο, ενώ ψάρευε σε ηλικία 86 ετών. 

«Ο David βρισκόταν στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο -τη Νέα Ζηλανδία- κάνοντας αυτό που του έδινε τη μεγαλύτερη γαλήνη, που ήταν το ψάρεμα με μύγες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επί χρόνια μάνατζέρ του. «Αν του δινόταν η ευκαιρία, το τέλος είναι ακριβώς όπως θα το είχε γράψει ο ίδιος».

Ο Seidler κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία «Ο λόγος του βασιλιά» του 2010, σε σκηνοθεσία Tom Hοoper και με πρωταγωνιστές τους Colin Firth, Geoffrey Rush και Helena Bonham Carter. Το ιστορικό δράμα κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού.

Η θεατρική εκδοχή του έργου έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από έξι γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε τέσσερις ηπείρους. Αφού ανέβηκε στο Wyndham's Theatre στο West End του Λονδίνου το 2012, το έργο επρόκειτο να μεταφερθεί στο Broadway, αλλά διακόπηκε το 2020 λόγω της πανδημίας COVID.

Ο Seidler έγραψε πολλές τηλεοπτικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Onassis: The Richest Man in the World» (1988), «Tucker: The Man and His Dream» (1988), «Whose Child Is This? The War for Baby Jessica» (1993), «Dancing in the Dark» (1995), «Come on, Get Happy: Partridge Family Story» (1999) κ.α.

Πηγή: Variety

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.