Κοσμος

Roghudi Vechio: Το χωριό - φάντασμα όπου σκοτώθηκε ο TikToker Tzane

Η εξερεύνηση στα εγκαταλελειμμένα σπίτια που οδήγησε σε τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TikToker Τζάνε
TikToker Τζάνε: Δυστύχημα στο χωριό Roghudi Vechio © Tik Tok

TikToker Tzane: Το δυστύχημα στο χωριό - φάντασμα Roghudi Vechio - Η εξερεύνηση που οδήγησε σε τραγωδία

Ο νεαρός TikToker Tzane βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο χωριό - φάντασμα Roghudi Vechio στην Ιταλία. Ο Tzane μαζί με την παρέα του επισκέφτηκαν την περιοχή για να το εξερευνήσουν, όταν ο νεαρός έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Αρκετοί, όμως, είναι κάθε χρόνο οι πολίτες από πολλά μέρη της γης που επιλέγουν να βρεθούν στο χωριό για να τραβήξουν πλάνα και φωτογραφίες. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztk7759gcep)

TikToker Tzane: Το δυστύχημα στο χωρίο Roghudi Vechio

Την είδηση του θανάτου του TikToker Tzane έκανε γνωστή άλλος φίλος του, με τον οποίο βρίσκονταν παρέα στο μοιραίο ταξίδι. «Καλησπέρα, παιδιά. Δυστυχώς, ο Tzane δεν είναι μαζί μας πλέον. Έφυγε από κοντά μας χθες το απόγευμα στο ταξίδι που έχουμε κάνει στην Ιταλία. Προσευχηθείτε μαζί μας για την ψυχούλα του να αναπαυθεί εν ειρήνη» έγραψε σε story στο Instagram, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξανδρος Κοψιάλης επιβεβαίωσε την είδηση: «Δεν είναι τρολ όπως είπα ή κάποιου είδους φάρσα. Ο Κόγιας, πιθανότατα πάνω στη σύγχυσή του, το έχει αποτυπώσει με τέτοιο τρόπο που μοιάζει με πλάκα, αλλά δυστυχώς δεν είναι πλάκα!».

«Σύμφωνα με αυτά που έχουν δημοσιευτεί, πήγαν για ένα γύρισμα σε αυτό το χωριό, για να γυρίσουν ένα βίντεο. Τα βίντεο έχουν να κάνουν με το πόσο ακραίος μπορείς να γίνεις, καθώς οι πλατφόρμες το προωθούν αυτό. Ο Tzane ήταν είκοσι ετών και κάτι. Ήταν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και κάποιος που κινηματογραφεί. Κατά την ώρα των γυρισμάτων έγινε το μοιραίο. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καλά. Το θέμα είναι να μη διακινδυνεύουν τις ζωές τους και οι ίδιοι και αυτοί που τους βλέπουν», είπε φίλος του TikToker Tzane στο Mega. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztkfw470kox)

Roghudi Vecchio: Το χωριό όπου έχασε τη ζωή του ο TikToker Tzane

Τo Roghudi Vecchio είναι χωριό - φάντασμα που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Καλαβρίας στην Ιταλία. Αποτελούσε την έδρα μιας από τις τελευταίες ελληνόφωνες κοινότητες της Ιταλίας. Η πόλη στα βουνά Aspromonte της Ιταλίας ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και οι ρίζες των πρώην κατοίκων της μπορεί να φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα. Οι Έλληνες άρχισαν να αποικίζουν στην περιοχή της Καλαβρίας τον 8ο αιώνα π.Χ. 

Το Roghudi Nuovo ιδρύθηκε από ανθρώπους από το Roghudi Vecchio. Το Roghudi Nuovo ιδρύθηκε το 1973, αφού δύο διαδοχικές πλημμύρες είχαν καταστήσει το Roghudi Vecchio ακατοίκητο. To χωριό αυτό εγκαταλείφθηκε για να χτιστεί το νέο Roghudi μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 1783, καθώς οι κάτοικοι υπέφεραν από κατολισθήσεις και πλημμύρες. Το χωριό εκκενώθηκε τελείως το 1971, όταν κηρύχθηκε μη κατοικήσιμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ