Κοσμος

Ο Ερντογάν λέει ότι οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες του

Mιλώντας στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ερντογάν λέει ότι οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες του
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΑΠΕ.ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Tουρκία: Αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου λέει ο Ερντογάν 

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου θα είναι η τελευταία του εκλογική αναμέτρηση, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν, ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της σύγχρονης Τουρκίας, ηγείται της χώρας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Νικητής σε περισσότερες από δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, ο Ερντογάν επανεξελέγη για πενταετή θητεία κατά τη διάρκεια σκληρά αμφισβητούμενων εκλογών τον Μάιο του 2023.

«Αυτή είναι μια τελική για μένα, σύμφωνα με την εντολή που μου δίνει ο νόμος αυτή είναι η τελευταία μου εκλογή, δήλωσε ο Ερντογάν.  

Η θητεία του Ερντογάν στην προεδρία λήγει το 2028, ενώ οι μεθεπόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν το 2029.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος στήριξε για μία ακόμη φορά δημόσια τη Χαμάς: «Λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η Χαμάς δεν είναι σίγουρα μια οργάνωση όπως ισχυρίζονται. Αντιθέτως, είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την πατρίδα και τη γη του με κόστος τις ζωές τους. Αυτό το χαρακτηριστικό της Χαμάς είναι που πραγματικά ενοχλεί τους επικριτές της. Δεν τους δίνουμε σημασία, δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους πριμοδοτούμε καθ' οιονδήποτε τρόπο».

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ