Κοσμος

«Δεν μπορούσα να κουνηθώ»: Ιάπωνες περιγράφουν προσομοίωση πόνων περιόδου

Στην Ιαπωνία η άδεια για την έμμηνο ρύση δεν πληρώνεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δεν μπορούσα να κουνηθώ»: Ιάπωνες περιγράφουν προσομοίωση πόνων περιόδου
© Unsplash

Ιαπωνία: Συσκευή έδειξε στους άνδρες εργαζομένους εταιρείας πως είναι οι πόνοι περιόδου

'Ανδρες εργαζόμενοι σε γραφείο μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο Τόκιο βίωσαν προσομοιωμένο πόνο εμμήνου ρύσεως για να τους «βοηθήσει» να καταλάβουν πως νιώθουν οι γυναίκες συναδέλφοι τους.

Καθώς μια συσκευή έστελνε ηλεκτρικά σήματα μέσω μαξιλαριών που ήταν τοποθετημένα κάτω από τον ομφαλό για να διεγείρουν τον κατώτερο μυ του στομάχου και να προκαλέσουν μια αίσθηση κράμπας, οι Ιάπωνες έβγαζαν κραυγές.

«Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Πόνεσα σε σημείο που δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος», δήλωσε ο 26χρονος Masaya Shibasaki μετά τη χρήση της συσκευής που ανέπτυξαν από κοινού ερευνητές του Πανεπιστημίου Γυναικών της Nara και της νεοσύστατης εταιρείας Osaka Heat Cool. «Τώρα καταλαβαίνω τις γυναίκες που εργάζονται ενώ παλεύουν με αυτόν τον πόνο κάθε μήνα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς μπορούν να το κάνουν αυτό. Τις σέβομαι πραγματικά», δήλωσε ο Shibasaki.

Οι εταιρείες στην Ιαπωνία υποχρεούνται από το νόμο να επιτρέπουν στις γυναίκες να παίρνουν άδεια περιόδου. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απαίτηση να πληρώνεται η άδεια αυτή και έρευνες έδειξαν ότι περίπου οι μισές εργαζόμενες γυναίκες δεν την παίρνουν ποτέ.

Japanese men experience simulated menstrual pain

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ