Κοσμος

Μπανγκόκ: Βρέθηκε κόκκινο πάντα μέσα σε χειραποσκευή αεροδρομίου

Oι λαθρέμποροι πέραν του μικρού θηλαστικού είχαν στην κατοχή τους και πολλά φίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπανγκόκ: Βρέθηκε κόκκινο πάντα μέσα χειραποσκευή αεροδρομίου
© Unsplash

Μπανγκόκ: Βρέθηκε κόκκινο πάντα μέσα σε αποσκευή αεροδρομίου 

Έξι Ινδοί υπήκοοι συνελήφθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ για απόπειρα λαθρεμπορίας ενός κόκκινου πάντα και δεκάδων άλλων ζώων εκτός της χώρας, σύμφωνα με τελωνειακούς υπαλλήλους της Ταϊλάνδης.

Φίδια, παπαγάλοι και σαύρες ήταν μεταξύ των 87 ζώων που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Το τελωνείο της Ταϊλάνδης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν το κόκκινο πάντα - ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση - μέσα σε ένα καλάθι και έναν παπαγάλο κλεισμένο σε ένα πλαστικό δοχείο. Τα φίδια ήταν τυλιγμένα μαζί σε υφασμάτινες σακούλες.

Το κόκκινο πάντα είναι ένα μικρό δενδρόβιο θηλαστικό, που ζει στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα. Ο άγριος πληθυσμός του εκτιμάται σε λιγότερο από 10.000 άτομα. Ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται και απειλείται προς εξαφάνιση από την λαθροθηρία.

Τρέφεται κυρίως με μπαμπού, αλλά είναι παμφάγο και τρώει επίσης αυγά, πουλιά, έντομα, λουλούδια, μούρα και μικρά θηλαστικά. Δραστηριοποιείται, κυρίως, από το σούρουπο έως την αυγή, και είναι σε μεγάλο βαθμό καθιστικής ζωής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρπακτικά, από τα οποία κινδυνεύουν τα κόκκινα πάντα είναι η λεοπάρδαλη του χιονιού, τα κουνάβια και ο άνθρωπος. 

Τα κόκκινα πάντα όπως και τα γιγάντια πάντα, έχουν ψευδό-αντίχειρα, ένα προσαρμοσμένο κόκκαλο στον καρπό που βοηθά να κρατάνε τα μπαμπού όταν τρώνε. Παρά αυτές τις ομοιότητες, τα δυο είδη ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες. Το κόκκινο πάντα έχει πιο στενή συγγένεια με τις νυφίτσες και τα κουνάβια.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ