Κοσμος

Διαφήμιση της Volkswagen με λεσβιακό ζευγάρι εξοργίζει ομοφοβικούς στις ΗΠΑ

Η οργάνωση One Million Moms (OMM) μαζεύει υπογραφές για να απαγορευτεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
© Unsplash / daniel james

Volkswagen: Διαφήμιση με λεσβιακό ζευγάρι εξοργίζει ομοφοβικούς 

Η αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση One Million Moms (OMM) καταδίκασε διαφήμιση της Volkswagen λόγω της παρουσίας λεσβιακού ζευγαριού.

Στη διαφήμιση το ζευγάρι φαίνεται να φεύγει μετά τον γάμο του χέρι-χέρι πριν μπει στο αυτοκίνητο -που γράφει «Just Married» – και πριν φύγουν δίνουν ένα φιλί. Η διαφήμιση της Volkswagen κυκλοφόρησε αρχικά κατά τη διάρκεια του Super Bowl του 2024 και έδειχνε την εξέλιξη των οχημάτων της εταιρείας από το 1949 έως σήμερα.

ΟΜΜ: Αφύσικη η ομοφυλοφυλία

Στην ανακοίνωσή της, η OMM ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να «ντρέπεται για την προσπάθεια κανονικοποίησης της αμαρτίας» και χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «αφύσικη».

«Η Volkswagen χρησιμοποιεί τη διαφήμισή της για να υποβάλει τις οικογένειες στην παρακμή των πολιτιστικών ηθών και αξιών, ενώ υποτιμά την ιερότητα του γάμου και προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την οικογένεια. Παρόλο που η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη, αυτή η διαφήμιση προωθεί την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η διαφήμιση προβάλλεται όταν είναι πιθανό να παρακολουθούν τηλεόραση παιδιά», αναφέρει η οργάνωση. 

Η OMM υποστήριξε επίσης ότι η διαφήμιση έχει επίσης στοχεύσει σε «ανυποψίαστα νέα παιδιά» που παρακολουθούν το Disney+ ενώ ενθάρρυνε στη συνέχεια τους οπαδούς της να υπογράψουν μια αίτηση που απαιτούσε από την εταιρεία να αφαιρέσει την προοδευτική διαφήμιση. 

Big Game Commercial 2024 | Volkswagen

Mε πληροφορίες από LGBTQ Nation

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ