Κοσμος

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα

Fake news της Δύσης τα υποτιθέμενα αυτά σχέδια, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν: Δε θα τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα
Πούτιν: Δε θα τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα η χώρα του © MAXIM SHIPENKOV/ EPA

Πούτιν: Η Ρωσία δε θα τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα - Fake news της Δύσης τα υποτιθέμενα αυτά σχέδια είπε ο  Ρώσος πρόεδρος

Στο ενδεχόμενο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα αναφέρθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

Μία ημέρα μετά τον παγκόσμιο σάλο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να ρίξει, κάπως, τους τόνους λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδια για να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποίησε χθες (29.02) τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι διακινδυνεύουν πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Ακόμα είπε ότι οι δυτικές απειλές δημιουργούν «πραγματική» απειλή πυρηνικού πολέμου. «Έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν το έδαφός σας», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ