Κοσμος

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό drone

Για «ντροπιαστικό» γεγονός μιλά η Bild

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερυθρά Θάλασσα: H Γερμανική φρεγάτα Hessen (F221) παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Η Γερμανική φρεγάτα Hessen © Χ / visegrad24

Ερυθρά Θάλασσα: H Γερμανική φρεγάτα Hessen (F221) παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος    

Φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, παραλίγο να καταρρίψει – κατά λάθος – ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), αναφέρουν τα γερμανικά δημοσιεύματα.

German deploys frigate Hessen to the Red Sea

Η γερμανική Bild χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «ντροπιαστικό», ενώ το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα υπήρξε περιστατικό με UAV συμμαχικής χώρας, χωρίς να την κατονομάσει.

Oι δύο πύραυλοι συνετρίβησαν στη θάλασσα χωρίς να πετύχουν τον στόχο τους

Η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, συμπληρώνοντας ότι το UAV «δεν χτυπήθηκε». Ευτυχώς για τους Αμερικανούς, οι δύο γερμανικοί πύραυλοι αναχαίτισης SM2 δεν κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους για τεχνικούς λόγους και συνετρίβησαν στη θάλασσα χωρίς να πετύχουν τίποτα.

Από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επισημάνθηκε πως η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 12.000 μέτρων. Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του γερμανικού αντιαεροπορικού πυραύλου SM-2 είναι πάνω από 20.000 μέτρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το UAV ήταν ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper (άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ). Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

                                                   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ