Κοσμος

Ικανοποίηση στον Λευκό Οίκο για το ιατρικό του τσεκάπ του Μπάιντεν

Καθώς ορισμένοι ψηφοφόροι θεωρούν την ηλικία του εμπόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Ικανοποίηση στον Λευκό Οίκο για το ιατρικό του τσεκάπ
© EPA/DAVID MAXWELL

Μπάιντεν: Ικανοποίηση στον Λευκό Οίκο για το ιατρικό τσεκάπ του προέδρου 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε την Τετάρτη σε ετήσια ιατρική εξέταση σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα προάστια του Μέριλαντ, μια αξιολόγηση που παρακολουθείται με ενδιαφέρον καθώς ο 81χρονος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν υγιής και «ικανός για υπηρεσία» όπως και στην περσινή φυσική εξέταση, η οποία περιελάμβανε την αφαίρεση μιας βλάβης από το στήθος του και τον κήρυξαν απαλλαγμένο από συμπτώματα μακράς COVID μετά την περιπέτειά του με τον ιό το 2022.

Οι εξετάσεις του Μπάιντεν ήρθαν καθώς ο ίδιος και ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, 77 ετών, ετοιμάζονται να αναμετρηθούν σε μια πιθανή ρεβάνς στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για την διανοητική τους διαύγεια. Η αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, η 52χρονη Νίκι Χέιλι, έχει πει ότι αμφότεροι είναι πολύ μεγάλοι για τον Λευκό Οίκο και θα πρέπει να υποβληθούν σε γνωστικά τεστ.

Στον Μπάιντεν αρέσει να παίζει γκολφ και να κάνει ποδήλατο στον ελεύθερο χρόνο του. Όμως ορισμένα λεκτικά και σωματικά του προβλήματα έχουν εγείρει ανησυχίες για την ηλικία του και την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις του αξιώματος του.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στις αρχές του μήνα, δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 86% των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν μπορεί να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για μια ακόμη θητεία.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ