Κοσμος

Αντιδράσεις για τον CEO της Kellog's: «Ας φάνε δημητριακά για βραδινό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημητριακά
© Unsplash

Κορνφλεικς: Αντιδράσεις για την πρόταση του CEO της Kellog's για τους φτωχότερους 

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού γίγαντα επεξεργασίας τροφίμων Kellogg's προκάλεσε αντιδράσεις αφού πρόσφατα πρότεινε οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να τα βγάλουν πέρα τρώγοντας «δημητριακά για δείπνο».

Ο Γκάρι Πίλνικ μιλούσε ζωντανά στην εκπομπή «Squawk on the Street του CNBC» στις 21 Φεβρουαρίου, όταν έκανε τις επίμαχες παρατηρήσεις, τις οποίες ορισμένοι συνέκριναν με τη φράση «let them eat cake» που συχνά αποδίδεται χωρίς αποδείξεις στη Μαρία Αντουανέτα πριν από την εκτέλεσή της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

«Η κατηγορία των δημητριακών ήταν πάντα αρκετά προσιτή και τείνει να είναι μια καλή λύση όταν οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση», δήλωσε ο Πιλνικ εν μέσω μιας συζήτησης για τις υψηλές τιμές των τροφίμων. Όταν ο παρουσιαστής του CNBC ζήτησε διευκρινίσεις ο Πίλνικ απάντησε: «Στην πραγματικότητα, τα δημητριακά για δείπνο είναι κάτι που είναι μάλλον περισσότερο στη μόδα τώρα και θα περιμέναμε [αυτό] να συνεχιστεί, καθώς ορισμένοι καταναλωτές είναι υπό οικονομική πίεση».

WK Kellogg CEO Gary Pilnick: 'Cereal for dinner' is trending for consumers under price pressure

Η Kellogg's διαφημίζει την καμπάνια της «δημητριακά για δείπνο» από το 2022 περίπου, όταν οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 9,9%, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 1979, σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικών ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας δείχνουν ότι οι τιμές των δημητριακών έχουν κάνει άλμα 28% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως ανέφεραν διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ