Κοσμος

Σκηνές από την ταινία «Unstoppable» στην Ινδία: Τρένο διένυσε πάνω από 60 χλμ χωρίς μηχανοδηγό

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και τα βαγόνια σταμάτησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδία: Τρένο διένυσε πάνω από 60 χλμ χωρίς μηχανοδηγό
© Unsplash

Ινδία: Τρένο διένυσε πάνω από 60 χλμ χωρίς μηχανοδηγό 

Ένα τρένο διένυσε πάνω από 60 χιλιόμετρα ακυβέρνητο στην Ινδία με τις αρχές να έχουν διατάξει έρευνα για να διαπιστώσουν γιατί δεν υπήρξε αντικαταστάτης του μηχανοδηγού που κατέβηκε σε σταθμό, όπως ήταν προγραμματισμένο. 

Περίπου 50 βαγόνια ξεκίνησαν μόνα τους την Κυριακή, από το βόρειο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ προς το Παντζάμπ, πριν σταματήσουν από εμπόδια που τοποθετήθηκαν στις γραμμές. «Έχουμε διατάξει έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντιπάκ Κουμάρ, εκπρόσωπος των Βόρειων Σιδηροδρόμων, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Το τρένο, που έτρεχε με ταχύτητα 62 χλμ/ώρα, καταγράφηκε σε βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη αφού το τρένο σταμάτησε σε σταθμό στο Τζαμού για αλλαγή πληρώματος, ανέφεραν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια άρχισε να κινείται προς μια πλαγιά αφού αποβιβάστηκαν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του.

Όλες οι οδικές διαβάσεις στη διαδρομή έκλεισαν για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο στο πεπαλαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας, το οποίο μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα. Τεράστια χρηματικά ποσά έχουν επενδυθεί για την αναβάθμιση του δικτύου με σύγχρονους σταθμούς και ηλεκτρονικά συστήματα σηματοδότησης.

Πηγή: Guardian, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ