Κοσμος

Τα 70ά του γενέθλια γιορτάζει ο Ερντογάν - Δέχθηκε ευχές από τον Πούτιν

Θα επισκεφθεί την Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος γιορτάζει τα γενέθλιά του - Από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να του ευχηθεί για τα σημερινά γενέθλιά του © EPA/Sergei Ilnitsky

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος γιορτάζει τα γενέθλιά του - Από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιορτάζει σήμερα Δευτέρα τα 70ά του γενέθλια και ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να του ευχηθούν ήταν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, 15 μέρες μετά την ακύρωσης της επίσκεψης του ενοίκου του Κρεμλίνου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πούτιν ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η επίσκεψη του Πούτιν επρόκειτο να λάβει χώρα στις 12 Φεβρουαρίου. Λίγο νωρίτερα όμως, με δήλωση που έκανε το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε.

Είχε προηγηθεί μια σειρά γεγονότων που ψύχραναν τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, όπως η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η θετική εισήγηση στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16, και η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι αν η Τουρκία αποποιηθεί των ρωσικών πυραύλων S-400 θα μπορούσε να επανέλθει στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πλέον ότι η επίσκεψη είχε αναπρογραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου το νωρίτερο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει ματαίωση, εργαζόμαστε για μια ημερομηνία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ