Κοσμος

«Αδυσώπητος πόλεμος» μεταξύ Ιβάνκα Τραμπ και Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Τι αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Melania, Ivanka were locked in ‘power struggle’ for spotlight
© EPA/JIM LO SCALZO

Nτόναλντ Τραμπ: «Αδυσώπητος πόλεμος» μεταξύ Ιβάνκα και Μελάνια για τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας 

Η πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ πέρασε τα τέσσερα χρόνια της θητείας της στον Λευκό Οίκο σε αντιπαλότητα με την κόρη του πρώην προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο.

Οι δυο τους είχαν «μάχη εξουσίας» για την πλήρωση του ρόλου της πρώτης κυρίας, τον οποίο η Ιβάνκα Τραμπ είχε προσπαθήσει να αναλάβει όταν η Μελάνια Τραμπ δεν μετακόμισε αμέσως στο Μέγαρο της Εκτελεστικής Εξουσίας στην αρχή της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το επερχόμενο βιβλίο της Κέιτι Ρότζερς «American Woman: The Transformation of the Modern First Lady, from Hillary Clinton to Jill Biden».

Η Ιβάνκα Τραμπ φέρεται να σχεδίαζε να ανακαινίσει την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όταν η Μελάνια Τραμπ έμεινε πίσω στη Νέα Υόρκη για να εξασφαλίσει ότι ο γιος της Μπάρον, ο οποίος ήταν 10 ετών τότε, θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά.

«Γνώριζε ότι ο σύζυγός της είχε προτείνει η μεγαλύτερη κόρη του να μοιραστεί τις ευθύνες της Πρώτης Κυρίας και αυτή η εξέλιξη δεν την ικανοποιούσε», γράφει η Ρότζερς. Η Μελάνια Τραμπ ξεκίνησε μια μάχη με τη θετή της κόρη, την οποία αποκαλούσε «Πριγκίπισσα».

Οι δυο απέφευγαν σε μεγάλο βαθμό η μία την άλλη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο εργάζονταν στενά με τον πρόεδρο, με την Ιβάνκα να εργάζεται ως άμισθη σύμβουλος στη Δυτική Πτέρυγα του πατέρα της.

Πηγές ανέφεραν στην δημοσιογράφο ότι η Μελάνια Τραμπ έψαχνε κάθε «αναφορά του ονόματός της στον Τύπο και συχνά έψαχνε στο Twitter για να δει τι έλεγαν ο Τύπος, οι επικριτές της και οι υποστηρικτές της γι' αυτήν».

Όταν δεν εμπλεκόταν σε διαμάχες με την Ιβάνκα, η Μελάνια πραγματοποιούσε «συναντήσεις με ομάδες δικηγόρων για να εξετάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία και να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με τα προγαμιαία και μεταγαμιαία συμφωνητικά της με τον σύζυγό της», δήλωσε στην Ρότζερς η Στέφανι Γκρίσαμ, άλλοτε σύμβουλος της πρώτης κυρίας.

Πηγή: NY Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ