Κοσμος

Μητέρα Ναβάλνι: Ήταν μια χαρά πριν τρεις μέρες που τον είδα

Οι συνεργάτες του Ρώσου πολιτικού δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τον θάνατο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
navalny3423423.jpg
©EPA/PATRICK SEEGER

Μητέρα Ναβάλνι: Η αναφορά της στην είδηση του θανάτου του γιου της

Η μητέρα του ρώσου αντιπολιτευόμενου ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα, πως ο γιος της ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» όταν τον είδε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Νόβαγια Γκαζέτα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έγραψε σήμερα στο Facebook: «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, λένε βοηθοί του

Η εκπρόσωπος του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Χ ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

Η Γιάρμις έγραψε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου κρατείτο ο Ναβάλνι εκτίοντας 19ετή ποινή κάθειρξης.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι: «Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει», έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ.

«Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα", έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι "αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ