Κοσμος

Πρωτοφανής κακοκαιρία σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι: Πλημμύρες και χαλάζι

Προειδοποιητικά μηνύματα από τις αρχές στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eμιράτα: Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι
© Χ/rta_dubai

Eμιράτα: Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι

Προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και τα όρια ταχύτητας εκδόθηκαν σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας επλήγησαν από ισχυρή βροχή, χαλάζι, κεραυνούς και αστραπές κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Οι αρχές στο Ντουμπάι έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα λίγο μετά τις 6 το πρωί για να προειδοποιήσουν για «διακυμάνσεις του καιρού». Η ειδοποίηση - που παραδόθηκε στα αγγλικά και τα αραβικά - καλούσε το κοινό να μείνει μακριά από τις παραλίες και να είναι προσεκτικό κατά την οδήγηση.

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές το πρωί της Δευτέρας, μεταξύ άλλων στο Mira 1, Dubailand. Αρκετοί δρόμοι και κυκλικοί κόμβοι πλημμύρισαν στο Ατζμάν μετά την έντονη πρωινή βροχόπτωση.

Οι υπάλληλοι του διεθνούς αεροδρομίου της Sharjah προέτρεψαν τους επιβάτες να φτάνουν τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την αναχώρησή τους και να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους πριν από την αναχώρησή τους.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας έχει θέσει σε ισχύ προειδοποιήσεις για τον καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Εξέδωσε τον πιο σοβαρό κόκκινο συναγερμό -προτρέποντας τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- για ορισμένες περιοχές του Άμπου Ντάμπι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία μοιράστηκε μια σειρά από βίντεο από την κακοκαιρία στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, με κεραυνούς, αστραπές και καταιγίδες χαλαζιού στα Βόρεια Εμιράτα.

Police issue safety warning as heavy rain, thunder and lightning strikes UAE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ