Κοσμος

Το Γκίνες έδωσε τελικά το ρεκόρ στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα

Επί 8 χρόνια κατασκεύαζε το δημιούργημά του ο Γάλλος μοντελιστής - Αφιέρωσε 4.200 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πύργος του Άιφελ από 700.000 σπίρτα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες - Ο τίτλος δόθηκε σε 47χρονο Γάλλο μετά την αρχική απόρριψη.
Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε Γάλλος που κατασκεύασε Πύργο του Άιφελ από 700.000 σπιρτόξυλα © Facebook/Richard Plaud

Πύργος του Άιφελ από 700.000 σπίρτα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες - Ο τίτλος δόθηκε σε 47χρονο Γάλλο μετά την αρχική απόρριψη.

Ένας άνδρας βραβεύτηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για την ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο χρησιμοποιώντας σπιρτόξυλα, έχοντας προηγουμένως δει την προσπάθειά του να απορρίπτεται.

Πύργος του Άιφελ από 700.000 σπίρτα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες - Ο τίτλος δόθηκε σε 47χρονο Γάλλο μετά την αρχική απόρριψη.
Ο κάτοχος του ρεκόρ διέθεσε 4.200 ώρες στήνοντας τον πύργο με τα σπίρτα, ο οποίος έφτασε τα 7,19 μέτρα © Facebook/Richard Plaud

Ρεκόρ Γκίνες μετά την απόρριψη για τον Πύργο του Άιφελ από σπίρτα

Ο Γάλλος Richard Plaud είχε κατασκευάσει ένα μοντέλο του Πύργου του Άιφελ χρησιμοποιώντας πάνω από 700.000 σπιρτόξυλα, αλλά είπε ότι τον απέρριψαν επειδή η κατασκευή πρέπει να κατασκευαστεί από σπίρτα που είναι διαθέσιμα στο κοινό για αγορά, δεν έχουν εύφλεκτα κόκκινα άκρα και δεν πρέπει να «κόβονται, αποσυναρμολογούνται ή παραμορφώνονται σε σημείο που να μην αναγνωρίζονται πλέον» ως σπίρτα.

Ο κ. Plaud είπε στο γαλλικό μέσο TFI ότι ξεκίνησε τον πύργο με σπίρτα που αγόρασε στο εμπόριο, αλλά βαρέθηκε να κόβει τις κόκκινες άκρες τους ένα προς ένα, και έτσι κατέληξε να επικοινωνήσει με τον Γάλλο κατασκευαστή για να του παραδώσει τα ξύλινα ραβδάκια σε κουτιά των 15 κιλών.

Όπως αναφέρει, δεν ήξερε ότι αυτό θα του αφαιρούσε τη δυνατότητα να σπάσει το ρεκόρ.

Στα 7,19 μέτρα η ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο από σπίρτα

Ο 47χρονος κ. Plaud είπε ότι πέρασε οκτώ χρόνια και 4.200 ώρες συναρμολογώντας 706.900 σπίρτα για να χτίσει την ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο από σπίρτα, ύψους 7,19 μέτρων.

😢 Le Guinness refuse la Tour Eiffel en allumettes qu’il a mis 8 ans à construire #insolite

Αφού ολοκλήρωσε το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου, ο κ. Plaud είπε ότι υπέβαλε αίτηση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, η οποία απορρίφθηκε χωρίς καν να εξεταστεί.

Σε μια καυστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Plaud είπε ότι η απόφαση ήταν μια «μεγάλη απογοήτευση».

Η επανόρθωση των Ρεκόρ Γκίνες

Αλλά τώρα, αφού εξέτασαν την περίπτωσή του, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες παραδέχτηκαν ότι ήταν πολύ αυστηρά στην εφαρμογή των κανονισμών τους.

Ο Mark McKinley, Διευθυντής των Υπηρεσιών Central Records, δήλωσε στο Sky News: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενδελεχείς όταν εξετάζουμε αποδεικτικά στοιχεία.

»Ωστόσο, έχοντας μάθει περισσότερα για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η κοινότητα των μοντέλων με σπίρτα και μετά από μια δεύτερη ανασκόπηση αυτού του επιτεύγματος σε σχέση με παρόμοιους τίτλους ρεκόρ που έχουμε απονείμει, φαίνεται ότι ήμασταν σκληροί στην εφαρμογή των κανόνων μας σε αυτήν την περίπτωση.

»Είμαστε πολύ χαρούμενοι που απονέμουμε στον Ρίτσαρντ τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες και διορθώσαμε κάποιες ασυνέπειες στους κανόνες μας, οι οποίοι πλέον επιτρέπουν στα σπιρτόξυλα να κόβονται και να διαμορφώνονται όπως κρίνει ο μοντελιστής.

»Λυπούμαστε για την αγωνία που θα προκάλεσαν οι τελευταίες 24 ώρες σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια στιγμή γιορτής για τον Richard. Ελπίζω ότι θα δεχτεί τα καθυστερημένα συγχαρητήρια μας εκ μέρους όλων στο GWR για την πραγματικά εντυπωσιακή δομή του, και το νέο του Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες».

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ