Κοσμος

Xoύθι: Στην Ελλάδα η διοίκηση της χερσαίας επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ - Η Ιταλία το ναυτικό σκέλος

Τι ανέφερε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» κατά Χούθι: Στην Ελλάδα η χερσαία διοίκηση
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (AΡΧΕΙΟ)

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» κατά Χούθι: Στην Ελλάδα η χερσαία διοίκηση - Η Ιταλία αναλαμβάνει το ναυτικό κομμάτι 

Στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, αμυντική, επιχείρηση «Aspides» για την προστασία των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρθηκε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Aντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Η αναφορά Αντόνιο Ταγιάνι

«Τα ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται για την συγκεκριμένη επιχείρηση βήμα βήμα. Η χώρα μου θα έχει τη ευθύνη για το επιχειρησιακό κόμματι της αποστολής, «εν πλω», αλλά η κεντρική διοίκηση από ξηράς επιχείρησης θα έχει ως έδρα την Ελλάδα» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ιταλία θα συμμετέχει, αρχικά, με το αντιτορπιλικό Caio Duilio. «Στην επιχείρηση αυτή θα συμμετάσχουμε μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Θα πρέπει να προστεθούν, πάντως, και άλλες χώρες της Ένωσης, δήλωσε ο Ταγιάνι.

Σε σχέση με την προοπτική αποδυνάμωσης των επιθέσεων των Χούθι, o Ταγιάνι εξέφρασε την ελπίδα για αποτρεπτικό αποτέλεσμα μετά την έναρξη της ευρωπαϊκής αποστολής, η οποία που «μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της έντασης του πολέμου στο Ισραήλ, με προτεραιότητα την απελευθέρωση των ομήρων και την εκεχειρία», υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματιας.

Συνάντηση Δένδια με το νέο Ιταλό πρέσβη - Συζήτησαν για την επιχείρηση

Με φόντο τα παραπάνω, συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Ιταλίας είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα καθώς και μεταξύ των οικοσυστημάτων αμυντικής καινοτομίας των δύο χωρών», αναφέρει, σε ανάρτησή στο Χ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, και, στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνές Δικαίου της Θάλασσας», προσθέτει.

«Ευχαρίστησα για τη στήριξη από την Ιταλία, της πρότασής μας για το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης "Ασπίδες", στην Ερυθρά Θάλασσα», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ