Κοσμος

Η πολιτική παρέμβαση της Άννι Λένοξ στα Grammy προκάλεσε αντιδράσεις

Ζήτησε εκεχειρία στην Γάζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Grammy 2024: Aντιδράσεις για την πολιτική παρέμβαση της Άννι Λένοξ
© EPA/JUSTIN LANE

Grammy 2024: Aντιδράσεις για την παρέμβαση της Άννι Λένοξ - Ζήτησε εκεχειρία στην Γάζα

Αφού ερμήνευσε το «Nothing Compares to U» την Κυριακή, η Άννι Λένοξ έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κάλεσε για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στα φετινά Grammy. 

Η παρέμβαση της Αννι Λένοξ που προκάλεσε αντιδράσεις

«Καλλιτέχνες για την κατάπαυση του πυρός. Ειρήνη στον κόσμο», είπε η Λένοξ με τη γροθιά της στον αέρα, ενώ στο βάθος εμφανιζόταν η εικόνα της Σινέντ Ο΄Κόννορ. 

Η χειρονομία προκάλεσε αντίδρασεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πρώην ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ κατά του αντισημιτισμού Νόα Τίσμπι να γράφει στο Twitter/X: «Απόψε στα Grammy κυριάρχησε η ατζέντα υπέρ της ατζέντας της Χαμάς.

Τα σχόλια για την παρέμβαση της Αννι Λένοξ

«Η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός, αρνούμενη το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ δεν ζήτησε επίσης την απελευθέρωση των ομήρων. Έτσι, ουσιαστικά έδωσε στη Χαμάς ακριβώς αυτό που ήθελε».

Η Χάιντι Μπράχαμ, αρθρογράφος της εφημερίδας Jewiosh Chronicle, πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να απευθύνει άμεσα την έκκλησή της για κατάπαυση του πυρός στη Χαμάς... Αλίμονο αν, οι ομοφοβικοί, μισογύνηδες, ρατσιστές, βιαστές τρομοκράτες δεν παίρνουν μια γραμμή από αυτό το φεμινιστικό είδωλο».

«Artists Call for Ceasefire Now»

Αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις εκκλήσεις για ειρήνη στη Γάζα στο κόκκινο χαλί των Grammy. Τα μέλη των Boygenius - Phoebe Bridgers φορούσαν καρφίτσες με το λογότυπο του «Artists Call for Ceasefire Now», το όνομα του ψηφίσματος που στάλθηκε στον Τζο Μπάιντεν και υπογράφηκε από πολλούς μουσικούς και ηθοποιούς. Η Εσπεράνζα Σπάλντινγκ έδειξε επίσης την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη φορώντας την χαρακτηριστική μαντίλα. 

Η σύγκρουση Παλαιστίνης-Ισραήλ απασχόλησε πολλούς παρευρισκόμενους, καθώς διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από την Crypto.com Arena για να ζητήσουν ειρήνη. «Αυτή τη στιγμή: Εκατοντάδες στο Λος Άντζελες διαδηλώνουν και ετοιμάζονται να διαδηλώσουν έξω από τα βραβεία Grammy για την Παλαιστίνη. Μια μικρή βροχή δεν θα αποτρέψει το κίνημα!» έγραψε το Κόμμα για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση σε μια ανάρτηση στο Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ