- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Εμείς είμαστε το ανάχωμα»: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Βερολίνο
Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του AfD - Μέτωπο περισσότερων από 1700 οργανώσεων.
Με το σύνθημα «Εμείς είμαστε το ανάχωμα», η συμμαχία «Χέρι με Χέρι» διοργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς σε όλη τη Γερμανία.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, όπου η αστυνομία υπολογίζει ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι.
Γερμανία: περισσότερες από 1700 οργανώσεις στις διαδηλώσεις
Για τις διαδηλώσεις έχουν συντονιστεί περισσότερες από 1700 οργανώσεις, με στόχο οι αντιδράσεις κατά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) να κλιμακωθούν και να διευρυνθούν το προσεχές διάστημα.
Ειδικά στο Βερολίνο, οι διοργανωτές σχεδιάζουν τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Στόχος τους είναι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς τα δημοκρατικά κόμματα, καθώς θεωρούν ότι έως τώρα δεν έχουν αντιδράσει όπως θα έπρεπε στην άνοδο των ακραίων δυνάμεων.
Χαιρετούν τις κινητοποιήσεις τα πολιτικά κόμματα
Στη σημερινή διαδήλωση πάντως έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν το «παρών» πολλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και της Αριστεράς, ενώ τις κινητοποιήσεις εναντίον της ακροδεξιάς χαιρέτισαν χθες από τη Βουλή τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.
Εκτός από το Βερολίνο, διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί για σήμερα και αύριο στη Φρανκφούρτη, στη Δρέσδη, στο Πότσνταμ και σε άλλες πόλεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.