Κοσμος

Ελληνοαμερικανοί συνελήφθησαν για σχεδιασμό δολοφονικών επιθέσεων

Στο σπίτι τους εντοπίστηκαν όπλα - «φαντάσματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο
Κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο © Χ/ Queens DA Katz

Δύο αδέλφια Ελληνοαμερικανοί συνελήφθησαν στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για τον σχεδιασμό δολοφονικών επιθέσεων. Bρέθηκαν όπλα - «φαντάσματα» και λίστα στόχων

Δύο Ελληνοαμερικανοί αδελφοί, οι Άντριου και Άντζελο Χατζηαγγελής, 39 και 51 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/1) στη Αστόρια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό δολοφονικών επιθέσεων εναντίων προσώπων κύρους.

Κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους, όπου κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο καθώς και μια λίστα στόχων.

Μεταξύ των όσων κατασχέθηκαν είναι και πυροβόλα όπλα - «φαντάσματα», ή τουφέκια που κατασκευάστηκαν από κομμάτια άλλων, τύπου AR-15 και AK-47, πολλά πιστόλια, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 600 φυσίγγια κλπ.

Η λίστα στόχων

Στη λίστα στόχων περιλαμβάνονται αστυνομικοί, δικαστές, πολιτικοί, διασημότητες, καθώς και «αποβράσματα τραπεζών και εταιριών».

«Καθαρίστε τα αποβράσματα, καθαρίστε τη γη» αναφερόταν στη λίστα.

Σε μια δήλωση στον Τύπο, η εισαγγελέας του Κουίνς Μελίντα Κατς ανέφερε ότι στο σπίτι βρέθηκε επίσης ένα σημειωματάριο γεμάτο με θεωρίες συνωμοσίας.

«Η πόλη είναι πιο ασφαλής σήμερα», δήλωσε η Κατς. «Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά τα όπλα δεν θα βλάψουν ποτέ κανέναν».

Τα όπλα - «φαντάσματα»

Τα όπλα «φάντασμα» είναι πυροβόλα όπλα χωρίς σειριακούς αριθμούς που συνήθως συναρμολογούνται στο σπίτι ή εκτυπώνονται 3D. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στους κατόχους τους να αποφεύγουν τους ελέγχους ιστορικού και καθιστά δύσκολο για τις αρχές να εντοπίσουν τους κατόχους τους.

Οι αδελφοί Χατζηαγγελή κατηγορούνται για κατοχή και πώληση όπλων και δεκάδες άλλα ποινικά αδικήματα. Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ