- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για «εξαιρετικά παρεμβατική» παρακολούθηση των εργαζομένων της
Σκάνερ καταγράφουν «με ακρίβεια δευτερολέπτου» τον ρυθμό απόδοσης
Γαλλία: Ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για παρακολούθηση των εργαζομένων της - Δουλεύουν σε καθεστώς «συνεχούς πίεσης».
Η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 32 εκατ. ευρώ στην Amazon France Logistique (AFL) για «το σύστημα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων και της απόδοσης των εργαζομένων της», το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικά παρεμβατικό».
Amazon: «Υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης»
Η γαλλική ρυθμιστική αρχή εκτίμησε σε ανακοίνωσή της ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει το επιμελητειακό δίκτυο της Amazon στη Γαλλία μέσω των σκάνερ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες για την επεξεργασία των δεμάτων αποτελεί «ένα υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης της δραστηριότητας και της απόδοσής τους».
Τα σκάνερ αυτά καταγράφουν τον χρόνο αδράνειας των εργαζομένων, αλλά και «με ακρίβεια δευτερολέπτου» τον ρυθμό με τον οποίο διαχειρίζονται τα δέματα, σημείωσε η Cnil. Παράλληλα τα σκάνερ καταγράφουν τον χρόνο που περνά «από τη στιγμή που ο εργαζόμενος ‘χτυπά κάρτα’ στην είσοδο» ως την ώρα που σκανάρει το πρώτο δέμα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.
Το σύστημα αναγκάζει τους εργαζόμενους της Amazon να δικαιολογούν κάθε διακοπή
Η Cnil εκτίμησε ότι το σύστημα αυτό αναγκάζει τους εργαζόμενους να δικαιολογούν κάθε διακοπή, ακόμη «και τριών ή τεσσάρων λεπτών», στη λειτουργία των σκάνερ τους, ασκώντας τους «συνεχή πίεση».
«Διαφωνούμε βαθιά με τα συμπεράσματα της Cnil, τα οποία βασίζονται σε λάθος στοιχεία και διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση», αντέδρασε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωσή του.
Η εταιρεία έχει διορία δύο μηνών να υποβάλει έφεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.