Κοσμος

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 59 οι νεκροί - Χιλιάδες νοικοκυριά στο «σκοτάδι»

Το θερμόμετρο δείχνει έως και -34 °C - Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 59 οι νεκροί - Χιλιάδες νοικοκυριά στο «σκοτάδι»
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 59 οι νεκροί - Χιλιάδες νοικοκυριά στο «σκοτάδι» © EPA/JIM LO SCALZO

ΗΠΑ: Στους 59 οι νεκροί από το αρκτικό ψύχος - Χιλιάδες νοικοκυριά στο «σκοτάδι» - Το θερμόμετρο δείχνει έως και -34 °C - Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία 

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ καθώς το κύμα κακοκαιρίας προελαύνει από πολλές Πολιτείες. Το αρκτικό ψύχος που πλήττει εδώ και μία εβδομάδα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέο κύμα χιονιά.

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 59 οι νεκροί - Χιλιάδες νοικοκυριά στο «σκοτάδι»
© EPA/JIM LO SCALZO

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ λόγω της κακοκαιρίας

Νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι συνηθισμένες σε ηπιότερο κλίμα, αυτές τις μέρες μοιάζουν περισσότερο με τον Καναδά λόγω του χιονιά που συνεχίζεται από τις 12 Ιανουαρίου. Οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 59 είτε από τροχαία λόγω παγετού, είτε λόγω υποθερμίας.

Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και -34 °C, όχι μόνο στην Ουάσινγκτον ή τη Νέα Υόρκη όπου ο βαρύς χειμώνας είναι ο κανόνας, αλλά και σε περιοχές όπως η Αλαμπάμα και το Τενεσί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyjik1ggsx09)

Στο «σκοτάδι» 75.000 άνθρωποι στο Όρεγκον

Στο Όρεγκον, 75.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us και ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, 1.100 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 8.000 είχαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών.

Με πληροφορίες από ErtNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ