Κοσμος

Νεογέννητο βρέθηκε τυλιγμένο με πετσέτα μέσα σε τσάντα σε δρόμο της Βρετανίας

Ο περαστικός που το εντόπισε, το κράτησε ζεστό μέχρι να έρθει η αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα ποδαράκια νεογέννητου μωρού που είναι τυλιγμένο σε πετσέτα
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Marcel Fagin

Βρετανία: Εγκατάλειψη βρέφους στο Newham - Η σωτήρια επέμβαση περαστικού και η έκκληση για τη μητέρα

Μία ακόμη θλιβερή ιστορία εγκατάλειψης βρέφους καταγράφηκε στη Βρετανία. Περαστικός εντόπισε ένα νεογέννητο κοριτσάκι μέσα σε τσάντα από ψώνια σε δρόμο του Newham και το κράτησε ζεστό μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές. 

Σύμφωνα με το BBC, το κοριτσάκι, παρότι εγκαταλείφθηκε σε δρόμο ενώ οι θερμοκρασίες ήταν υπό το μηδέν, είναι καλά στην υγεία του σε νοσοκομείο της Βρετανίας. Η Αστυνομία έχει απευθύνει ήδη έκκληση για τον εντοπισμό της μητέρα του. «Να ξέρετε ότι η κόρη σας είναι καλά, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που σας οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, ζητήστε βοήθεια καλώντας το 999». 

Βρετανία: Ο περαστικός έσωσε τη ζωή του νεογέννητου κοριτσιού

Οι αρχές θεωρούν ότι η επέμβαση του περαστικού, του άνδρα που εντόπισε το μωράκι, ήταν σωτήρια για το νεογέννητο. Η αστυνομία κλήθηκε περίπου στις 21:15 GMT την Πέμπτη, στη συμβολή των Greenway και High Street South. Ο Ch Supt Simon Crick είπε ότι η κίνηση του άνδρα για να κρατήσει το κοριτσάκι ζεστό «συνέβαλε στη διάσωση της ζωής του μωρού. Οι σκέψεις μας τώρα στρέφονται στη μητέρα του μωρού· ανησυχούμε εξαιρετικά για την ευημερία της καθώς θα έχει περάσει από μια τραυματική δοκιμασία και θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα μετά τη γέννα. Εκπαιδευμένοι ιατροί και ειδικοί αξιωματικοί είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν και την προτρέπουμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή να πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή αστυνομικό τμήμα».

Η Αστυνομία ζητά όποιος νομίζει ότι γνωρίζει τη μητέρα να επικοινωνήσει μαζί τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ