Κοσμος

Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή

Όσα «μαγνήτισαν» τα βλέμματα στη λαμπερή τελετή στο Λος Άντζελες

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή
Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή © EPA/ALLISON DINNER

Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή - Όσα «μαγνήτισαν» το βλέμμα στη λαμπερή τελετή των βραβείων Emmy 

Τα Βραβεία Emmy καθυστέρησαν λόγω της διπλής απεργίας των ηθοποιών και των συγγραφέων του Χόλιγουντ και τελικά η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας) στο Peacock Theatre στο Λος Άντζελες. Η τελετή είχε να συναγωνιστεί σε τηλεοπτική κάλυψη τις προκριματικές εκλογές της Άιοβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και τα πλέι οφ του N.F.L., μόλις μια εβδομάδα μετά τις Χρυσές Σφαίρες.

Τα περισσότερα από τα βραβεία πήγαν σε αγαπημένους καλλιτέχνες και σόου, με τα "Succession", "The Bear", "Beef" και "Last Week Tonight With John Oliver" να κυριαρχούν. (Το "Better Call Saul", που προτάθηκε για 53 Emmy στις έξι σεζόν του, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα βραβείο.) Ωστόσο, η τελετή είχε μερικές εκπλήξεις.

Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή
© EPA/ALLISON DINNER

Υπήρχε η παθιασμένη ομιλία της Niecy Nash-Betts, το EGOT του Elton John, η λαμπερή εμφάνιση της 90χρονης Joan Collins, ο Kieran Culkin, νικητής του "Succession", που χρησιμοποίησε την ομιλία του για να ζητήσει από τη γυναίκα του ένα ακόμη παιδί και ο Ebon Moss-Bachrach που γιόρτασε τη νίκη στην κατηγορία καλύτερη κωμωδία, με το «The Bear», δίνοντας ένα φιλί στον συμπρωταγωνιστή του Matty Matheson. 

Βραβεία Emmy 2024: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 75η τελετή
© EPA/ALLISON DINNER

Ο Έλτον Τζον με το βράβειο Emmy εισήλθε στο κλειστό «κλαμπ» EGOT

Ο Έλτον Τζον είναι πλέον μέλος των καλλιτεχνών που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα σημαντικότερα βραβεία του τομέα ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας απέσπασε στην 75η απονομή των Emmy βραβείο για τη live μετάδοση της συναυλίας του από το στάδιο Ντότζερ στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του Farewell Yellow Brick Road.

Ο μουσικός δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή απονομής των Emmy, καθώς αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Ο παραγωγός Μπεν Γουίνστον, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή με τον σύζυγο του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, για να παραλάβει την τιμητική διάκριση είπε: «Δεν είμαι ο Έλτον Τζον, δυστυχώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο. Είναι απολύτως καλά, θα ήθελε να στείλει την αγάπη του και τις ευχαριστίες του στην Ακαδημία Τηλεόρασης για αυτό το απίστευτο βραβείο».

«Ξέραμε ότι αυτή η συναυλία θα ήταν ιστορική, γιατί ήταν η τελευταία εμφάνιση του Έλτον Τζον στη Βόρεια Αμερική σε περιοδεία. Ξέραμε ότι θα ήταν ιστορική γιατί ήταν η πρώτη ζωντανή παγκόσμια μετάδοση streaming της Disney. Δεν ξέραμε ότι θα ήταν ιστορική, επειδή κέρδισε ένας άνθρωπο, που έχει δημιουργήσει το soundtrack της ζωής μας, έχει κάνει πάρα πολλά για την κοινωνία, που είναι ο ήρωάς μας» ανέφερε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elton John (@eltonjohn)

Η εμφάνιση - έκπληξη της Christina Applegate στα φετινά βραβεία Emmy με μπαστούνι στη σκηνή

Η Christina Applegate έκανε μια εμφάνιση έκπληξη στα Emmy 2024 για να απονείμει το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στην Ayo Edebiri για την κωμική σειρά «The Bear». Η εμφάνισή της καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, με την Applegate να δακρύζει.

Christina Applegate Tears Up Over Emmys Standing Ovation Amid MS

Τον Αύγουστο του 2021 είχε ανακοινώσει ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) και έμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εκτός από μερικές δημόσιες εμφανίσεις πέρυσι για την υποστήριξη της τελευταίας σεζόν του «Dead to Me» του Netflix για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Emmy.

«Ευχαριστώ πολύ», είπε η Christina Applegate. «Με ντροπιάζετε εντελώς με το να στέκεστε όρθιοι. Είμαι μια χαρά». Καθώς το κοινό συνέχιζε να χειροκροτεί με κάθε λέξη που έλεγε η Applegate, εκείνη απάντησε με χιούμορ: «Δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε κάθε φορά που κάνω κάτι».

Τζόαν Κόλινς: Εκθαμβωτική στα 90 της στη σκηνή των βραβείων Emmy

Η Τζόαν Κόλινς έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις στην 75η τελετή απονομής των βραβείων Emmy στο Λος Άντζελες.

Τζόαν Κόλινς: Στη σκηνή των βραβείων Emmy η 90χρονη Βρετανίδα ηθοποιός - Ήταν υποψήφια το 1984 για τον ρόλο της στη «Δυναστεία».
Η Τζόαν Κόλινς στην 75η τελετή απονομής των βραβείων Emmy στο Λος Άντζελες © EPA/Caroline Brehman

Η 90χρονη σταρ εμφανίστηκε μαζί με την πολυβραβευμένη ηθοποιό Ταράτζι Π. Χένσον στη διάσημη σκηνή, για να παρουσιάσουν το Βραβείο για την Εξαιρετική Σειρά Περιορισμένης Διάρκειας το οποίο απέσπασε η κωμωδία - υπαρξιακό δράμα «Beef» του Netflix.

Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα ηθοποιός ήταν υποψήφια στα Emmy το 1984 για τον εμβληματικό ρόλο της αδίστακτης Αλέξις Κάρινγκτον Κόλμπι στη «Δυναστεία», το οποίο δεν κέρδισε.

Βραβεία Emmy 2024: Αναλυτικά οι νικητές

  • Καλύτερη Δραματική Σειρά: Succession
  • Καλύτερη Κωμική Σειρά: The Bear
  • Καλύτερη μίνι σειρά: Beef
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά: Quinta Brunson, Abbott Elementary
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Σειρά: Jeremy Allen White, The Bear
  • Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά: Sarah Snook, Succession
  • Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά: Kieran Culkin, Succession
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά: Ali Wong, Beef
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά: Steven Yeun, Beef
  • Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά: Ayo Edebiri, The Bear
  • Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Σειρά: Ebon Moss-Bachrach, The Bear
  • Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά: Jennifer Coolidge, The White Lotus
  • Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά: Matthew Macfadyen
  • Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά: Niecy Nash-Betts, Monster: The Jeffrey Dahmer Story
  • Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά: Paul Walter Hauser, Black Bird
  • Σειρά Variety Talk: The Daily Show With Trevor Noah (Comedy Central)
  • Σεναριογραφημένη Σειρά Ποικίλης Υλης: Last Week Tonight with John Oliver
  • Σενάριο για Variety Σειρά: Last Week Tonight with John Oliver
  • Εξαιρετικό Variety Special (Live): Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ