Κοσμος

«Τυφλή» επίθεση με ΙΧ κατά Ισραηλινών από δύο Παλαιστίνιους - Μία γυναίκα νεκρή, 17 τραυματίες

Έπεσαν πάνω σε πεζούς αδιακρίτως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελ Αβίβ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος
© Screenshot/Channel 13

Τελ Αβίβ: Τρομοκρατική επίθεση κατά πεζών με αυτοκίνητο και μαχαίρι

Μια 79χρονη γυναίκα σκοτώθηκε και 17 άτομα τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι σε τρεις διαφορετικές σκηνές στην πόλη Ραανάνα του κεντρικού Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Magen David Adom, δύο άνθρωποι, ένας εκ των οποίων είναι ένα 16χρονο αγόρι, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, βρίσκονται σε ελαφριά και μέτρια κατάσταση. 

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο 44χρονος Μαχμούντ Ζιντάντ, παράνομος εργάτης συνελήφθη αφού εμβόλισε πολίτες με τρία διαφορετικά οχήματα. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον ανιψιό του υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον θείο του κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αργότερα είχε διαφύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας, ο ύποπτος μαχαίρωσε μια γυναίκα και πήρε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Στη συνέχεια άρχισε να οδηγεί κατευθυνόμενος πάνω σε πεζούς. Στη συνέχεια, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε από αυτό και μπήκε σε άλλο όχημα, με το οποίο συνέχισε να στοχεύει σε πεζούς.

Μια μάρτυρας της επίθεσης, η οποία εκτυλίχθηκε σε διάφορα σημεία εντός της πόλης, δήλωσε στη Haaretz ότι «είδε κάποιον να μαχαιρώνει τρία άτομα κοντά στο εμπορικό κέντρο. Ο δράστης έκλεψε ένα αυτοκίνητο και πάτησε ανθρώπους».

Πηγή: Haaretz

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ