Κοσμος

Μις Αμερική 2024 στέφθηκε 22χρονη πιλότος και φοιτήτρια του Χάρβαρντ

Η Μάντισον Μαρς από το Αρκάνσας αναδείχθηκε βασίλισσα της ομορφιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μις Αμερική 2024 στέφθηκε  22χρονη πιλότος και φοιτήτρια του Χάρβαρντ
Η νικήτρια του διαγωνισμού Μις Αμερική 2024 Μάντισον Μαρς έχει στόχο να γίνει πιλότος μαχητικού «Top Gun» © Instagram / madiisabellaa

Η 22χρονη Μάντισον Μαρς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στέφθηκε Μις Αμερική 2024

Η 22χρονη Μάντισον Μαρς έγινε η πρώτη πιλότος που κατακτάει τον τίτλο «Μις Αμερική». Η Μάντισον Μαρς είναι ανθυπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και φοιτήτρια μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η 22χρονη αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των καλλιστείων «Μις Αμερική 2024» στο Ορλάντο της Φλόριντα.

TOP GUN: Air Force pilot competes for Miss America crown, makes history

Η ανθυπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας και πτυχιούχος ασκούμενη στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ κέρδισε 50 άλλες διαγωνιζόμενες κατακτώντας την πρώτη θέση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας κερδίζει αυτόν τον τίτλο. Πρώτη αναπληρωματική αναδείχθηκε η Έλι Μπρο, η οποία εκπροσωπούσε το Τέξας.

Από την πρώτη φάση των καλλιστείων επιλέχθηκαν 11 διαγωνιζόμενες. Οι 10 από τους κριτές και μία από δημόσια ψηφοφορία. Οι 11 διαγωνιζόμενες συμμετείχαν στη συνέχεια σε τέσσερις δοκιμασίες: πασαρέλα με αθλητικά ρούχα, απαντήσεις σε ερωτήσεις, μία παράσταση ταλέντου και μια παρουσίαση βραδινού φορέματος και από αυτές επιλέχθηκαν οι πέντε φιναλίστ.

Μις Αμερική 2024 στέφθηκε  22χρονη πιλότος και φοιτήτρια του Χάρβαρντ
© Instagram / madiisabellaa

Μις Αμερική 2024 στέφθηκε  22χρονη πιλότος και φοιτήτρια του Χάρβαρντ
© Instagram / madiisabellaa

Στόχος της Μάντισον Μαρς να γίνει πιλότος μαχητικού «Top Gun»

Τα θέματα της συζήτησης περιείχαν θέματα όπως η τρομοκρατία, η τεχνολογία, η διατροφή και η κλιματική αλλαγή. Η 22χρονη αποφάσισε να απαντήσει στο θέμα «φάρμακα στην Αμερική», κάνοντας αναφορά στη νόσηση της μητέρας της από καρκίνο στο πάγκρεας. Έπειτα στον γύρο των ταλέντων, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα κομμάτι με θέμα την απόκτηση άδειας πιλότου στα 16 της.

Στη συνέχεια, οι πέντε φιναλίστ ήρθαν αντιμέτωπες με μια επιπλέον ερώτηση σχετικά με τους στόχους που έχουν σε περίπτωση που στεφθούν  «Μις Αμερική 2024». Η Μάντισον Μαρς τότε απάντησε τονίζοντας πως τα στρατιωτικά της διαπιστευτήρια είναι η απόδειξη της δέσμευσής της να μαθαίνει αλλά και να ηγείται «με πάθος».

Πλέον, στόχος της είναι να γίνει πιλότος μαχητικού «Top Gun», από τους καλύτερους και πιο επίλεκτους του κόσμου.

H Μαρς αντιμετώπισε ακόμη πολλές προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με τα καλλιστεία και τις διαγωνιζόμενες σε αυτά, αλλά τα ξεπέρασε.

Της αρέσει να διαγωνίζεται σε καλλιστεία λόγω των «πτυχών της κοινωνικής προσφοράς» και της εστίασης στη δημόσια ομιλία. Επικροτεί, επίσης, το πώς έχει εξελιχθεί το σύστημα των διαγωνισμών ομορφιάς, που εστιάζουν στη φυσική κατάσταση των γυναικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ